Според експерти от Американския институт за изследване на войната (ISW)

...
Според експерти от Американския институт за изследване на войната (ISW)
Коментари Харесай

ISW: Руските сили са обстрелвали колонията с военнопленници

Според специалисти от Американския институт за проучване на войната (ISW) съветските войски са виновни за, Донецка област, при която починаха 53 украински военнопленници. Двама анонимни американски чиновници потвърдиха, че няма доказателства, че украинските сили са употребявали обезпечени от Съединени американски щати HIMARS , едно от дребното оръжия, с които Украйна разполага, които са задоволително точни, с цел да нанесат лимитирани вреди, забележими на сателитни и други изображения, съгласно различен отчет, представен от Руската работа на Би Би Си.

Още същия ден Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) упрекнаха Русия , като обявиха: " Въоръжените сили на Руската федерация направиха целеустремен тенденциозен артилерийски обстрел на колонията в Еленовка, където се намираха и украински военнопленници.

Според Щаба по този метод съветските военни желаят да обвинят Украйна в осъществяване на " военни закононарушения ", както и да скрият изтезанията на пандизчии и изтезанията, осъществявани там по заповед на окупационната администрация и командването на въоръжените сили на РФ.

Освен това военните специалисти означават, че съветските сили не престават да от северната част на Донецка област за поддръжка на отбранителните позиции в Южна Украйна и може да прекратят акцията за завладяване на Славянск.

Представителят на украинското военно разузнаване (ГУР) Вадим Скибицки разгласи, че още преди две седмици съветските сили са изтеглили въздушно-десантните тактически групи от Донецка област и са предислоцирали подразделенията си в окупираните територии на Херсонска област .
 Как работят украинските партизани
Как работят украинските партизани

Те чакат всеобща поддръжка при украинско контранастъпление
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР