Според анализ Биткойн (BTC) продават повече от активите си, за

...
Според анализ Биткойн (BTC) продават повече от активите си, за
Коментари Харесай

Резервите на Биткойн миньорите спадат: Очертават се мечи настроения

Според разбор Биткойн (BTC) продават повече от активите си, с цел да покрият разноските си, което води до понижаване на запасите им.

На 9 март CryptoQuant заяви, че количеството Биткойн , държано от миньорите, е намаляло тази година, като по-значителен спад е регистриран през март.

Понастоящем запасите на миньорите са на най-ниското си равнище от октомври 2021 година, като в тях са останали 1.83 милиона BTC. Това държание на продажби оказва доста влияние върху пазара заради броя на активите, които миньорите държат.

Въпреки че няколко метрики на веригата демонстрират бичи признаци на пазара, тази на запасите на миньорите навлезе в мечи тренд и доближи нови годишни дъна.

Миньорите се възползваха от неотдавнашната бича инерция и 45% нарастване на цените на BTC през тази година, с цел да осъществят облаги и да балансират разноските си, които набъбнаха заради скока на международните цени на силата. Въпреки това CryptoQuant поучава за нерешителност през идващите седмици, защото това държание на продажби може да докара до средносрочни мечи настроения на пазара.

Индексът на позициите на миньорите (MPI), избран от компанията демонстрира скок на изтеглянето през януари и началото на март. MPI мери приключването на BTC от портфейлите на миньорите към тържищата по отношение на едногодишната им пълзяща междинна стойност. Нещо повече, тези тегления съответстват със спадове на цените. Понастоящем Биткойн миньорите са изправени пред сложни условия в мрежата, защото хашрейтът и компликацията са покрай пиковите равнища.

Тази конкуренция, съчетана със скъпите сметки за сила и високите цени на полупроводниците, оказва напън върху добиващите Биткойн.

В допълнение към натиска за продажби от страна на миньорите, доброволната разпродажба на Silvergate, по-нататъшното повишение на лихвените проценти от страна на Федералният запас (Фед) и продължаващата война на Съединени американски щати против криптовалутите способстват за мечи изгледи за BTC и неговите аналози в кратковременен проект.


 


В резултат на това цените на Биткойн се намалиха до най-ниските си равнища от средата на февруари, установявайки се на равнище от към $21,766 все още на писане на публикацията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР