Споразумението, постигнато между Nexo и регулаторните органи в САЩ, няма

...
Споразумението, постигнато между Nexo и регулаторните органи в САЩ, няма
Коментари Харесай

Гешев: Антони Тренчев и Коста Кънчев от Nexo ще бъдат издирвани чрез Интерпол, бюрото за защита пази свидетел

" Споразумението, реализирано сред Nexo и регулаторните органи в Съединени американски щати, няма отношение към българското наказателно следствие и произвеждане. " Има предпазен очевидец, който се тормози за сигурността си и има обезпечена отбрана ". Това заяви в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " на Българска национална телевизия основният прокурор Иван Гешев. 
Той добави, че съглашението, подписано от " Нексо " в Съединени американски щати в петък, " няма нищо общо с нашето следствие ".

" Това е все едно да си платиш санкция за секване на алено и да мислиш, че няма да те проверяват за ликвидиране ", даде образец основният прокурор.
Той заяви, че е информирал американските управляващи за българското разследване.
Не мога да върша догатки, сподели Гешев, запитан дали допуска, че американските управляващи на различен стадий може да стартират следствие. 

Той напомни за парите за  " Хамас " и за 23 преводи от съветската борса за криптовалута, минали през Nexo.
Има предпазен очевидец и му е обезпечена отбрана от бюрото по отбрана. В най скоро време ще бъдат оповестени за търсен от Интерпол с алена бюлетина Антони Тренчев и Коста Кънчев.
" Този случай се проверява от септември месец. В хода на делото в Националната следствена работа има обвинявания за проведена незаконна група, данъчни закононарушения и пране на пари ", обясни Иван Гешев. По думите му, това е огромно следствие, което ще отнеме дълго време. 
Тъжно е, в случай че новият закон е предопределен за надзор на основния прокурор, подчерта Гешев, коментирайки законопроекта на служебния кабинет за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, с който се основава механизъм за следствие на основния прокурор.
Той посочи, че неговите пълномощия могат да бъдат поменени единствено от Велико народно събрание. Гешев акцентира, че не държи на своите пълномощия, но препоръчаните законодателни промени съставляват " изключително законодателство ". За мен и четири индивида не може да бъде променено българското законодателство. Но пък за какво да не се гордея, че желаят особено за мен да трансформират един закон, отбеляза иронично той.
Гешев акцентира, че концепциите на правосъдния миистър Крум Зарков са в несъгласия на конституционната процедура и българската конституция. Механизмът за следствие на основния прокурор всъщност е механизъм за преодоляване на политическата власт и реализиране на репресии с дългосрчен резултат. Няма да се връщам в 50-те години по времето на лагерите, 89-та или преди 9 септември. Всеки български прокурор може да проверява българския основен прокурор, в случай че той е направил престъплние, всеки способен съгласно българския Наказателен кодекс, изтъкна за следващ път ръководителят на държавното обвиняване.
Законът не е за надзор на правосъдната власт - това би значело, че няма народна власт у нас. Лъжата на Петков и Василев по Плана за възобновяване би трябвало да бъде разкрита.
Сам паднал - самичък умъртвил се, както споделя народът ", разяснява Гешев.
Историята е посочила, че когато се влияе по този метод на правосъдната власт се стига до репресии - това е тормози, а не това, че ще ме проверяват ", установи главният прокурор.
Той означи, че не се тормози да има конституционно болшинство, което да желае нов надзор върху основния прокурор.
" Надявам се да има конституцонно болшинство, с цел да завърши политическата неустойчивост.
Когато политиката влезе в съда, от там излиза правораздаването. От това не страда правосъдната власт, не пострадвам аз, а българският народ ", заключи главният прокурор.
Не аз, а президентът Румен Радев каза, че NEXO няма общо с това, че мандатът не е връчен на " Демократична България " (ДБ), а Българска социалистическа партия.
Когато и да се направи нещо, или е преди, или е след, или е по време на избори. Ние не можем да се съобразяваме с това ", безапелационен е Гешев.
" Мисля, че ген. Атанасов е бил правист - аз мога да кажа какво се проверява в NEXO, а не какво закононарушение са направили. Сигурно толкоз години в политиката са го предиздвикали да не помни по какъв начин стоят нещата.
Знам, че работим добре освен с американските си сътрудници, само че и с тези от Англия. Това е огромно следствие, което ще отнеме доста време. Не съм осведомен какво стана с гаранциите на българите от NEXO, каза той.
Откакто съм основен прокурор, започнаха наказателни преследвания по отношение на лица с голям финансов запас. Мога да кажа, че по Nexo има предпазен очевидец и му е обезпечена отбрана от Министерството на правораздаването. Тренчев и съдружникът му са оповестени за търсене. В най-скоро време - и посредством Интерпол. Съдейки по оборота на тази компания - 90 милиарда, могат да се намират на всички места по света. Едва ли са в Албания, има много по-приятни дестинации ".
Той посочи, че се действа " общоприетоо и еднообразно по отношение на всички лица " - че няма разлика дали става дума за Nexo, " къщата за посетители в Барселона " или който и да е различен: " Стандартът се назовава закон. Стандартно походихме и към господин Кирил Петков за неговото поданство. Уронването на престижа на правосъдната власт, с цел да бъде превзета тя, следствията са за българските жители. Цената я заплащат всички български жители ". 

Относно кюлчетата в къщата на Бойко Борисов, той съобщи: " Има фотоси на кюлчета и банкноти. Не са открити кюлчета и банкноти. Единственият стандарт, който е заложен, е съблюдаване на закона и неговите условия. Има ли доказателства, едно лице ще бъде привлечено като обвинен. Днес едно лице ще уточни Борисов. Утре Борисов ще уточни вас. В никоя демократична страна не се прави по този начин. Законът се съблюдава до запетайката ".

Той съобщи, че изявленията от през вчерашния ден на Херо Мустафа " опонират на истината " и акцентира, че не може да разяснява думи на дипломати като разясни: " Съгласен съм с госпожа Мустафа за това, че би трябвало да се направи цялостна правосъдна промяна. Без да се промени цялата система, няма по какъв начин да е явен продуктът най-после, който чака българският жител и това се назовава правдивост ".

" Поредната хибридка, по какъв начин прокуратурата не разкрива закононарушения, не е вярна. Министерство на вътрешните работи разкрива закононарушенията и ги показва на прокуратурата, по-късно прокурорът повдига обвинявания. Това е една система, която би трябвало да бъде реновирана напълно ".

Относно създаването " Градинарят ", обвързвана с името на ексвътрешния министър Бойко Рашков, той съобщи: " За себе си мога да подсигурявам, че нямам имение, което да постанова да имам градинар. Информацията, която би трябвало да се даде по този случай, ще я даде Софийска градска прокуратура и ще даде информация за всичко, което няма да наруши презумпцията за невиновност ". В конкретика влизат и излизат наблюдаващите прокурори и представителят на прокуратурата. Разберете, не е моя работа, по стотици хиляди инспекции в страната, да обяснявам съответни случаи. Аз би трябвало да спазя Конституцията. Конституцията, която промени министърът на господин Бойко Борисов - Христо Иванов. Защото не е разумно един човек като стане прокурор, да стане нарушител, а като стане арбитър - да е ангел ".

" Нямам политически упоритости. Винаги съм желал да се боря с престъпността в полза на българските жители. Правил съм го и ще не преставам да го върша ", съобщи още Иван Гешев.

На въпрос какво ще предприеме българската прокуратура за побоя над българина в Охрид, той съобщи: " Свързах се с македонския основен прокурор. Той ме увери, че се работи интензивно. Задържани са две или три лица. Доколкото ми е известно, и Министерство на вътрешните работи министърът поддържа контакт със своя сътрудник. За страдание, сериозен проблем е речта на омразата. И в случай че ние с македонския народ като приятелски народ желаеме да сме в европейското семейство, би трябвало да се борим с такива отрицателни феномени ". 
" Аз съм склонен с американския дипломат Херо Мустафа, че би трябвало цялостна промяна. Винаги, когато засягаш политиците директно, те не са удовлетворени ", добави Гешев.
" Аз не върша политически изказвания. Нямам политически упоритости, аз желая да се боря с престъпността. ", безапелационен е той.
" Аз съм родител и съм обезпокоен, че нашето потомство не направихме задоволително за младежите. Аз съм бил в 5-6 учебни заведения и това е остаряла процедура. За мен е доста прелестен контактът с младежи. Това ми дава вяра, че нищо в България не е изгубено. " Така изясни той самодейността му по посещаване на образователни заведения.
" Според българското законодателство ние не можем да предприемем дейности във връзка бития мъж в културният ни център в Охрид, тъй като той не е български жител. ", обясни още основният прокурор.
Източници: Българска национална телевизия, " Епицентър "
 
Следвайте " Гласове " в
 
21 Яну 202386220 Яну 20231275117 Яну 2023328917 Яну 20231309016 Яну 2023212213 Яну 20233713КоментариПростете за незнанието,21 Яну 2023 10:28ч.
Но значи ли това, че в действителност съгласно Конституцията основният прокурор може да бъде съден единствено от Господ, и че само единствено Велико национално заседание може да го смени?? И има ли някакъв мандат, или е до живот?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати rusnak21 Яну 2023 10:43ч.
Трябва да си неповторим отпадък, да имаш такава власт като това лайно и да не я ползваш в сгода на смазания ти народ от бандитизма!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Хаха21 Яну 2023 11:36ч.
Защо имаме толкоз доста адвокати, които не могат да измислят по какъв начин да се управлява един основан Франкенщайн. Ами като не могат да измислят следствие на към този момент конфигуриран подкупен главпрокурор, да основат по-честен механизъм за избор на идващия. Ех, развалена страна! От главата е всичко. Когато главата не слуша Бог, умира безславно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Али Луя21 Яну 2023 11:39ч.
По-важното е, че Политическа партия и Демократична България желаят да прокарат промени, така че всички разследващи и силови служби да са на цялостно послушание на премиера и да няма координиране при назначенията от президент или коя да е друга институция. Явно са изцяло уверени, че властта в бъдеще и вовеки напълно ще принадлежи на атлантическото антибългарско свърталище.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Изглежда по всичко21 Яну 2023 12:08ч.
Че към този момент нашата прокуратура работи единствено и само при поръчка от американската. Значи в случай че желаеме нещо да се случи, би трябвало да пишем писма до арменския поп, който да помоли американски прокурор да задвижи процеса.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати клиенти на мафията21 Яну 2023 12:34ч.
Неслучайно Платон при насилственото си скитане из Средиземноморието след гибелта на Сократ и натирването си от Атина, не влизал да нощува в избрани градове, в които броят на юристите и лекарите се оказвал над сериозния...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Геше ги дава на Интерпол, а те нищо...21 Яну 2023 14:04ч.
Криптокралете и кралиците постоянно ги търсят, а не ги намират.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023333011 Яну 2023139419 Яну 202351728 Дек 20221021
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР