Споразумение между правителството и представители на аграрния сектор беше подписано

...
Споразумение между правителството и представители на аграрния сектор беше подписано
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Всички въпроси, поставени от земеделците, са отразени в подписаното днес споразумение

Споразумение сред държавното управление и представители на аграрния бранш беше подписано през днешния ден в Министерския съвет. След повече от месец договаряния, беше финализиран сполучливо документът с спомагателна поддръжка, която браншът ще получи за стабилно развиване на българското земеделие.
 
" Бяха сложени избрани условия от фермерите по отношение на техните проблеми – във връзка с войната в Украйна, Зелената договорка и други Всички тези въпроси, които са сложени, имат своето отражение в съглашението ", безапелационен беше министър председателят Николай Денков, който сложи подписа си под документа, дружно с министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и изпълнителния шеф на Държавна фирма " Земеделие " Георги Тахов.
 
Министър Вътев посочи, че ще бъде образувана работна група, която ежемесечно ще наблюдава какво е осъществяването на съглашението и ще разисква всички значими въпроси от позиция на развиването на бранша, подготовката на законодателни промени и финансовото застраховане на ограниченията. В тази група ще вземат участие представители и на други браншови организации от земеделието, които пожелаят да се включат.
 
 Споразумение сред Министерски съвет, Министерство на земеделието и храните (МЗХ), Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) и Българска земеделска камара (БАК) и Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Споразумение сред Министерски съвет, Министерство на земеделието и храните (МЗХ), Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) и Българска земеделска камара (БАК) и Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Източник: Пресцентър на Министерски съвет
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР