Спорът между България и Северна Македония да се решава извън

...
Спорът между България и Северна Македония да се решава извън
Коментари Харесай

САЩ: Северна Македония да започне преговори с ЕС до месец, а София и Скопие да се разберат помежду си |

Спорът сред България и Северна Македония да се взема решение отвън процеса на присъединение към Европейски Съюз, призова Държавният департамент на Съединени американски щати.

Нашето предпочитание е кандидатурата на Северна Македония да влезе в преговорната рамка до края на тази година, съобщи пред " Гласът на Америка " представител на Държавния департамент. 

Съединени американски щати приветстват напъните за договаряния сред София и Скопие, само че в същото време призовават двустранните разногласия да се решават отвън процеса на присъединение, с цел да се реализира общата цел за участие на Северна Македония в Европейския съюз.

Държавният департамент акцентира, че процесът на разширение на Европейски Съюз предизвиква дълготрайния мир, стабилността и просперитета в целия район.

Решението на Европейски Съюз през март да стартира договаряния за присъединение със Северна Македония и Албания беше позитивна стъпка и опроверга подправения разказ, че трансатлантическата общественост е пренебрегнала Балканите. Отлагането на присъединението на тези страни към Европейски Съюз основава риск да се издигнат още веднъж въпросите за доверието към Европейски Съюз в района, декларират още от Държавния департамент. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР