Спор за власт: Управляващите в спор за министри, ротация и

...
Спор за власт: Управляващите в спор за министри, ротация и
Коментари Харесай

Спор за власт: За министри, ротация и промени в регулаторите


Спор за власт: Управляващите в спор за министри, ротация и промени в регулаторите. Премиерът предложения на среща ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов. ГЕРБ и „ Продължаваме Промяната – Демократична България ” още веднъж влязоха в конфликт за министри
и бъдещите назначения в регулаторите. срещата към този момент се е състояла, само че дали са съумели да потушат напрежението се чака да разберем през идващите дни.

Спор породи както за това какъв брой от министрите би трябвало да бъдат заменени, по този начин и за това незабавна ли е промяната на управленията на регулаторите.

„ И ротацията, и всичко останало не са непременно. Мандатът естествено, че ще бъде на ГЕРБ. Нали не си представяте ГЕРБ да отиде с празен мандат, да се унижим ”, акцентира Борисов.
„ Изцяло ще поддържа това, което е споделил
Борисов – ротацията не е непременно. На стадий диалози сме. Бях много изумен от вчерашната реакция измежду политически водачи, че има нещо, което би трябвало да се опита да ни отклони ”, добави Денков.

Основен препъникамък обаче се оказват регулаторите. Сериозни искри се появиха, откакто от „ Продължаваме Промяната ” желаеха незабавната промяна в управлението на
Комисията за защита на конкуренцията.
„ Какво попречи на болшинството по време на ръководството на четворната коалиция – Политическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, да смени регулаторите ”, попита водачът на ГЕРБ.

„ При състояние, че няколко от партиите сега в Народното събрание смъкнаха нашето постоянно държавно управление, последното, което могат да питат, е за какво не направихте нещо ”, отвърна Денков.

В залата самостоятелният народен представител Радостин Василев непосредствено упрекна Петков в политически напън към Комисията за защита на конкуренцията поради рецензиите му към тяхното решение по договорката за „ Булсатком ”,
още преди то даже да е взето публично.
„ Изглежда като едно лобистко ръководство, което се грижи за обслужване на частни ползи ”, сподели Василев.

Малко по-късно Петков изясни: „ Откакто сме в политиката, приказваме за промяна в службите. Българските жители би трябвало да схванат, че голяма власт се крие в регулаторите. Донякъде по-голяма власт се крие в регулаторите, в сравнение с в държавното управление ”, е мнението му.
Петков отхвърли срещата му със Спас Русев
дни по-рано да е обвързвана с изявлението му за Комисия за защита на конкуренцията.

„ Получих позвъняване да се видя със Спас Русев. Отидох на най-публичното място в София ”, уточни съпредседателят на Политическа партия. На въпрос какъв е бил мотивът за срещата, той посочи: „ Оценка какво се случва в България оттук насетне. Идва ротация и доста динамични неща. Много хора в България желаят да получат отговора на въпросите, които и вие ми задавате всеки ден ”.



NOVA изпрати въпроси, свързани със срещата, до предприемача Спас Русев, на които той не отговори съответно, само че прецизира:
„ Потвърждавам думите на господин Петков,
че на упоменатата среща освен не сме говорили за „ Булсатком ”, само че и не успяхме да заменяем и приветствия преди да бъдем прекратени ”.

В пленарната зала в тематика се трансформира и нарастването на цената на мобилните услуги поради инфлацията.
„ Какво ще направи държавното управление
и какви ограничения ще вземе ”, попита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Първо бих желал да разсея внушението, че мобилните оператори са нещо неприятно в нашето общество, стопанска система и живот. Всеки от нас употребява техните услуги. Правителството няма права непосредствено да влиза в договорите
сред съответните стопански субекти
и хората. Ще създадем диалози с управлението на тези оператори ”, увери министър председателят Николай Денков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР