Спор между НЗОК и Фармацевтия съюз може да остави над

...
Спор между НЗОК и Фармацевтия съюз може да остави над
Коментари Харесай

Спор между НЗОК и Фармацевтичния съюз - ще бъде ли удължен договорът със Здравната каса

Спор сред НЗОК и Фармацевтия съюз може да остави над 1 млн. здравноосигурени пациенти без животоподдържащи медикаменти след 1 април. Става въпрос за хронично болните, чиято терапия се покрива напълно или отчасти от Здравната каса. Договорът на фонда с аптеките изтича в края на март, само че поради оферти за промени в последната минута договарянията за подновяването му буксуват.



Превръщат ли се пациентите в заложници? Председателят на Българския фармацевтичен съюз Димитър Маринов и Иван Димитров - ръководител на Български пациентски конгрес, дадоха отговор на огромния въпрос в студиото на “Денят стартира ”.

Ние недоумяваме за какво в последния миг се предлага анулацията на нещо, което работи от години, в никакъв случай не е било проблем, в никакъв случай не е било поставяно по време на договарянията и беше вкарано еднолично от доктор Йорданка Пенкова - шефа на Здравната каса, съобщи Димитър Маринов. По думите му казусът е изкуствено основан, тъй като от Здравната каса упорстват да се дискутират неща, които за Българския фармацевтичен съюз са безусловни.

Според Иван Димитров НЗОК от дълго време има манталитета да постанова своето мнение и да го постанова в “12 без 5 ”.

Касата от дълго време се е одържавила и вместо да бъде публичната институция на всички нас, тя е станала отдел на Министерство на финансите и на Министерство на здравеопазването. Какво тъкмо се е случило и за какво се е случило с това предложение, тъй като ние не го знаем, не сме го видели, не оказва помощ на българския пациент - в противен случай, основава риск да не можеш да си намериш медикаментите, добави той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР