Спонсорирана от държавата китайска хакерска група е шпионирала широк спектър

...
Спонсорирана от държавата китайска хакерска група е шпионирала широк спектър
Коментари Харесай

Китайска хакерска група шпионирала широк спектър от организации в САЩ

Спонсорирана от страната китайска хакерска група е шпионирала необятен набор от сериозни организации в Съединени американски щати, от телекомуникации до транспортни центрове. Това оповестява „ Ройтерс “, като цитира западните разследващи организации и Microsoft. Шпионажът е бил ориентиран и към американската островна територия Гуам, където се намират стратегически значими американски военни бази. Смекчаването на тази офанзива може да бъде предизвикателство.

Не е ясно какъв брой организации са наранени, само че Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати работи с сътрудници, в това число от Канада, Нова Зеландия, Австралия и Обединеното кралство, както и с Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати, с цел да разпознава нарушаванията.

Въпреки че е известно, че китайските хакери шпионират западните страни, това е една от най-големите известни акции за кибершпионаж против американска сериозна инфраструктура.

Китайското посолство във Вашингтон не е дало отговор незабавно на запитванеза коментар.

Microsoft сподели, че китайската група, която назова „ Volt Typhoon “, е дейна най-малко от 2021 година и е ориентирана към редица промишлености, в това число връзки, произвеждане, комунални услуги, превоз, строителство, корабоплаване, държавно управление, осведомителни технологии и обучение.

За разлика от потреблението на обичайните хакерски техники, които постоянно включват заблуждение на жертва да изтегли злонамерени файлове, Microsoft сподели, че тази група заразява съществуващите системи на жертвата, с цел да откри информация и да извлече данни.

Анализаторите оцениха с „ умерена убеденост “, че тази китайска акция развива качества, които биха могли да нарушат сериозната информационна инфраструктура сред Съединените щати и района на Азия по време на бъдещи рецесии, добави Microsoft.

Гуам е дом на американски военни уреди, които биха били основни за реагиране на всеки спор в Азиатско-тихоокеанския район.

Канадската организация за киберсигурност настрана съобщи, че към момента няма отчети за канадски жертви на това хакване.

„ Въпреки това, западните стопански системи са надълбоко взаимосвързани, се прибавя в него. Голяма част от нашата инфраструктура е тясно интегрирана и офанзива против едната може да повлияе на другата. “

Обединеното кралство също предизвести, че техниките, употребявани от китайските хакери в мрежите на Съединени американски щати, могат да бъдат приложени по целия свят.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР