Полските власти са готови да разположат американски ядрени оръжия на

...
Полските власти са готови да разположат американски ядрени оръжия на
Коментари Харесай

По-малка цел, по-голяма цел.... Какво ще остане от Полша?

Полските управляващи са подготвени да разположат американски нуклеарни оръжия на своя територия. Светът полудява, а поляците са в челните редици.

Идиотска храброст

И по този начин, Полша е подготвена да одобри американски нуклеарни оръжия. Това съобщи президентът на републиката Анджей Дуда в изявление за Факт.

" Ако нашите съдружници решат да разположат нуклеарни оръжия в границите на Nuclear Sharing и на наша територия, с цел да укрепят сигурността на източния фланг на НАТО, ние сме подготвени за това. Ние сме съдружник в Северноатлантическия алианс и имаме и отговорности в това отношение, което значи, че просто прилагаме обща политика ",- сподели президентът на Полша, представен от РИА Новости. И това не е ненадейно. Според Дуда този въпрос „ от известно време е тематика на полско-американските договаряния “.

Дуда даде това изявление във връзка със скорошното си посещаване в Съединени американски щати. Той удостовери, че е обсъждал тази тематика във Вашингтон.

" Вече няколко пъти приказвах за това. Трябва да призная, че когато ме попитаха за това, аз заявих нашата подготвеност ",- той добави.

Дуда изясни готовността си да разположи нуклеарни оръжия в Полша с обстоятелството, че Русия „ от ден на ден милитаризира “ Калининградска област и е разположила своите тактически нуклеарни оръжия в Беларус.

Корените на имперското схващане

Съдейки по думите на Дуда, самодейността за разполагане на американско нуклеарно оръжие в Полша е на американците. Не бива обаче да се отписва пламенното предпочитание на Полско-Литовската общественост да бъде център на взимане на решения в Европа и да лиши Германия и Франция от статута им на водачество.

Освен това Полша, за разлика от Германия и Франция, желае да има този статут не заради мощния си стопански капацитет, а заради благоволението на Вашингтон. Отдавна се вижда, че Полша по всевъзможен метод опитва кафтана на основния американски васал в Европа.

Съответно Вашингтон майсторски свири на струните на полското имперско схващане. За да се разбере коварството на американската дипломация в полско направление, би трябвало да се вземе поради фактът, че полският хайлайф към момента не е надживял имперския дух, зародил се в Полша през 16-17 век.

Тогава Полша има искания за превъзходство в Европа, като уголемява територията си посредством съюз с Великото литовско княжество и посредством завземането на обширни съветски земи, които стават известни като Източните креси.

Дори в Московия имперският дух на Полша имаше своя отговор минимум във обстоятелството, че съветското дворянство, в това число царете, смяташе за собствен дълг да знае полски език.

Сега всичко е друго

Времената от дълго време са се трансформирали, само че шляхтата в Полша е жива. Поляците гледат на Съединените щати само от прагматични, утилитарни съображения, вярвайки, че Съединените щати ще оказват помощ за възраждането на „ предходното великолепие “ на Полша, по-специално, връщането на Източните креси в нейния състав - земи, които в този момент са отчасти ситуирани в западната райони на Украйна и Беларус.

С други думи, Полша, гледайки през хоризонта, чака разделянето на Украйна вследствие на войната сред Запада и Русия.

Вероятно във Варшава се допуска, че Русия в хода на възможни мирни договаряния може да се съгласи да даде на Полша да вземем за пример Лвовска и Ивано-Франковска области.

Унгария и Румъния ще получат своите „ акции “, на което Полша ще се зарадва, защото това ще поддържа неините „ законни искания “ към „ старите полски земи “.

И безапелационен мотив в това разделяне на Украйна, както считат във Варшава, може да бъде съществуването на нуклеарни оръжия в Полша. Няма значение, че тези оръжия не могат да бъдат употребявани без позволение от Съединени американски щати.

Във Варшава могат да разсъждават по този начин: обстановката се трансформира всеки ден и е допустимо да настъпи развиване на събитията, при което поляците няма да би трябвало дълго да убеждават американците да разрешат потреблението на нуклеарно оръжие.

Въпреки че действителното потребление на нуклеарни оръжия не е от изгода за Полша. Те не могат да не схванат, че в отговор несъмнено ще дойде нещо, което вечно ще обезкуражи оживелите поляци да се уголемяват на изток. Ядрените оръжия на Варшава са нужни единствено като чудовище, като чудовище.

Какво желаят американците?

Американците от своя страна употребяват нападателната русофобия на поляците в своя изгода, създавайки с ръце напрежение на западния фланг на Русия.

Щатите като цяло биха надхвърлили „ исторически обусловените “ териториални стремежи на Полша и в действителност биха предизвикали замяна на нуклеарни удари сред Русия и Полша и като цяло огромна европейска война. Това е крайното желание на американците.

За съветските ракети нищо фундаментално няма да се промени. Ще има единствено повече цели на полска територия. А задачата на публична Варшава в този момент е да основава чудеса от цирк, като балансира на границата сред заплашването на Москва и действителното потребление на нуклеарно оръжие. Опасен номер, би трябвало да кажа! Много нервозен - за поляците, несъмнено.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед33996Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед21730Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед54086„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед29445Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед33167Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132253Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91586Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84651Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР