Спокойно, имате на разположение цял месец, за да излапате тези

...
Спокойно, имате на разположение цял месец, за да излапате тези
Коментари Харесай

Весели шоколадови мартенски бисквити с марципан

Спокойно, имате разполагаем цялостен месец, с цел да излапате тези радостни шоколадови бисквитки

Необходими Продукти

● пудра захар - 24 г
● масло - 100 г стайна температура
● сол - щипка
● бакпулвер - 1/2 ч.л.
● инстантно кафе - 1 ч.л. безкофеиново
● вода - 1 ч.л. топла
● яйца - 1 бр.
● ванилия - 1 бр. суха
● брашно - 360 г
● какао - 30 г мрачно
● какао - 30 г нормално
● марципан - за изрязване на дрънкулка
● шоколад - за залепяне
● хранителна багра - бяла за рисунка

Начин на подготвяне

В купа се разрушава маслото и захарта. Добавя се яйцето, разрушава се и се прибавят всички други артикули, с цел да се замеси меко и нелепнещо тесто. Завива се във фолио и се оставя за 30 минути в ледник.

Охладеното тесто се дели на две елементи за улеснение, едната се оставя в хладилника, а другата се разточва сред две хартии с дебелина към 3-4 мм.

Марципанът се омесва в ръцете с цел да омекне, а по-късно се разточва с точилка. Налага се с образец по желание и се изрязват фигурки за половината бисквити, примерно към 10 бр. Единичната дрънкулка се слага върху тестото и с остро шишче се отбелязва формата му.

Тестото се оставя в ледник с цел да стегне за 10-15 минути, а по-късно с кръгла форма, към 7.5 см, по желание е, с резци се изрязва бисквита. Отново се оставят да се охладят, до момента в който загрее фурната.

Бисквитите се изпичат във фурната на 170 градуса без шаблона от марципан, единствено нарисувани, за към 10 минути. Охлаждат се изцяло.

Бялата хранителна багра се разтваря с капка вода. С остра съчка боята се постанова върху половината маркирани с образец от марципана фигури, а другите фигури се залепят с разтопен шоколад.

С боята се рисува и върху фигурата от марципан, мечтани изображения (може да се рисува и с какао разтворено с капки вода).

На половината от бисквитите се залепя с разтопен шоколад образец от марципан, а другите единствено се рисуват с боята. Някои бисквити може да се залепят по две с шоколад.

Веселите шоколадови мартенски бисквити с марципан са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР