СподелиРуският президент Владимир Путин положи клетва за пети мандат начело

...
СподелиРуският президент Владимир Путин положи клетва за пети мандат начело
Коментари Харесай

„Ще осъществим плановете си и ще победим“: Путин пое петия си мандат като президент

Сподели
Руският президент Владимир Путин постави клетва за пети мандат отпред на Руската Федерация.

Това значи, че той остава на поста най-рано до 2030 година.

Руският президент постави клетва на специфична гала, по време на която извървя пътя от Кремълския замък до Андреевската зала, оповестява Българска национална телевизия.
Ние сме единен и популярен народ. Заедно ще преодолеем всички трудности, ще изпълним проектите си и ще победим. Да ръководиш страната е заветен дълг “, съобщи Путин по време на речта си пред гостите на церемонията.
Франция е измежду дребното западни страни, които не бойкотираха клетвата на съветския президент.

Париж беше показан от посланика си в Москва. Германия, Естония, Литва и Латвия оповестиха, че няма да изпратят собствен представител на церемонията. Полският дипломат също не участва.

Украинското министерство на външните работи прикани интернационалната общественост да не признава Путин за демократично определен и законен президент на Русия.

„ Току що поставих президентска клетва. Текстът ѝ концентрира същността на висшата задача на президента – да пази Русия и да служи на нашия народ. Разбирам, че това е голяма чест, отговорност и заветен дълг. Това определяше смисъла и наличието на моята работа през предходните години. Уверявам ви, че в бъдеще ползите и сигурността на народа на Русия за мен ще останат над всичко. Консолидираната воля на милиони хора е колосална мощ, доказателство за нашата обща, твърда убеденост, че сами и единствено ние ще определим ориста на Русия в името на днешното и бъдещите генерации “, разяснява още Путин след церемонията.

Това е петият мандат на Путин като президент, припомня ТАСС. Двата му първи мандата бяха с дълготрайност по четири години, а след гласувани ремонти в конституцията на Русия, те станаха шестгодишни.

Първият си шестгодишен мандат Путин стартира през 2012 година, а втория – през 2018 година

След нови промени в конституцията през 2020 година той съумя да се кандидатира за изборите тази година, които завоюва с рекорден резултат – 87,28% от гласовете.

Някои западни държавни управления обявиха, че преизбирането му е било опорочено, защото гласоподавателите не са имали действителна опция. Това обвиняване беше отхвърлено от Москва, която твърди, че Путин се радва на голямата поддръжка на съветския народ.

Започналият през днешния ден мандат ще завърши на 7 май 2030 година

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР