СподелиРуските сили са напреднали с 10 км в един район

...
СподелиРуските сили са напреднали с 10 км в един район
Коментари Харесай

Ситуацията край Харков е стабилизирана, Путин заяви, че няма намерение да превземе града. Засега

Сподели
Руските сили са напреднали с 10 км в един регион от Харковска област в Украйна, само че обстановката е нормализирана към днешна дата, съобщи президентът Володимир Зеленски, представен от РБК-Украйна.
Днес нашите отбранителни сили стабилизираха руснаците там, където се намират сега. Най-дълбоката точка на тяхното нахлуване е 10 км “, сподели Зеленски пред публицисти.
По-рано денем беше обявено, че е украинските сили са нанесли удар с ракети с дълъг обхват по военното летище „ Белбек “ на анексирания от Москва през 2014 година Кримски полуостров.

В същото време са били изумени три съветски бойни самолета и склад за горивосмазочни материали (ГСМ) наоколо до главната полоса, разгласи американската частна компания за сателитни фотоси „ Максар Технолъджис “.

От компанията споделиха, че направени през вчерашния ден сателитни фотоси са посочили остатъци от
два изтребителя МиГ-31 и един изтребител Су-27.
От „ Максар Технолъджис “ оповестиха, че един МиГ-29 също наподобява е развален.

През миналата нощ Украйна е атакувала електрическа подстанция в окупирания от Русия Кримски полуостров, нефтен терминал и ЖП гара на съветското пристанище в Новоросийск, както и нефтена рафинерия в Туапсе, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация от украинското разузнаване.

Нападението с дрон против рафинерията е предизвикало вреди, които ще изискват ремонт, а ударът по електроцентралата в Севастопол е предизвикал спирания на електрозахранването, разясни източникът.

Руското министерство на защитата съобщи през вчерашния ден, че украинските сили са направили нощно нахлуване против Кримския полуостров и съветската противовъздушна защита е прехванала пет ракети с дълъг обхват от вида АТАКМС (армейски тактически ракетни системи).



Офанзивата в Североизточна Украйна е в отговор на украинските удари в Русия, съобщи в отговор съветският президент Владимир Путин по време на.

Той увери, че към този момент Москва няма желание да завладява огромния украински град.
Заявих обществено, че в случай че това продължава, ние ще бъдем принудени да създадем буферни зони за сигурност, една санитарна зона. И това вършим “, сподели съветският президент по време на конференция от Харбин в Китай.
„ Онова, което се случва по направлението на Харков, е също и тяхна неточност (на украинците – бел. Франс прес), тъй като те бомбардират и не престават да бомбардират жилищни региони в на съветските гранични територии, включително и Белгород, добави Путин, представен от Франс прес.



Путин увери, че съветските сили, подели на 10 май изненадваща атака в Северна Украйна, напредват всеки ден в Харковска област, както е планувано.

Офанзивата разшири фронта в миг, в който силите на Киев са в отбранителна позиция в Източна и Южна Украйна на фона на дефицит на хора и на муниции, отбелязва Франс прес.

По време на тази изненадваща атака Москва реализира териториални придобивки, които са най-големите за нея от края на 2022 година и принуди Киев да активизира подкрепления от други фронтови зони, отбелязва организацията.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР