СподелиПриключи протестът на земеделските производители, които не участваха в подписаното

...
СподелиПриключи протестът на земеделските производители, които не участваха в подписаното
Коментари Харесай

Денков не прие протестиращи земеделци. Кои са представителите им Зоров и Върбанов

Сподели
Приключи митингът на земеделските производители, които не участваха в подписаното през вчерашния ден съглашение.

Организаторите обявиха, че от на следващия ден митингите не престават по места. Във вторник са блокирани 25 точки в страната, а в сряда ще бъдат блокирани 27.

Движението по бул. „ Цар Освободител “ и бул. „ Дондуков “ е възобновено.

Няколкостотин представители на 26 аграрни организации упорстваха за оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Протестиращите не съумяха да се срещнат с премиера.

Премиерът е отказал срещата, обявиха Венцислав Върбанов ( от Асоциацията на земеделските производители в България) и Димитър Зоров (от Асоциацията на млекопреработвателите в България),

които са внесли в деловодството на Министерския съвет декларация с настояването на протестиращите. Двамата демонстрираха входящия ѝ номер и прецизираха, че не им е даден никакъв период, в който ще получат отговор от страна на държавното управление, оповестява БНР.

Върбанов и Зоров обявиха, че митингите ще продължат, до момента в който такава среща не бъде

направена и земеделските производители не реализиран своите претенции.

Междувременно пет аграрни организации показаха настрана от всички останали настояванията си и предизвестиха, че в случай че не бъдат изпълнени, ще продължат протестните си дейности.

В за ДЕБАТИ.БГ Радослав Христов от Националната асоциация на зърнопроизводителите съобщи, че огромна част от включилите се към митинга аграрни организации са „ кухи “.



„ Браншовите организации по тази причина са толкоз доста, тъй като някои от тях са с по трима или даже двама членове и са ги създали, единствено с цел да могат да стигнат до министерството и да си вземат решение персоналните проблеми. Това е реалност, повярвайте ми “, съобщи Христов и изясни, че става въпрос за „ 95 % браншовите организации в бранш „ Земеделие “.

„ И мога да ви кажа какво имам поради. Имам поради примерно тези двамата, които последно вършат митинги с едно-единствено искане – оставка на министъра. Те го вършат това, тъй като към този момент не им се случват нещата в министерството, по този начин както те желаят “, сподели Христов, уточнявайки, че засяга Димитър Зоров и Венцислав Върбанов.

„ Имам поради примерно тези двамата, които последно вършат митинги с едно-единствено искане – оставка на министъра. Те го вършат това, тъй като към този момент не им се случват нещата в министерството, по този начин както те желаят.



Дълги години вилнееха из министерството на земеделието, а в този момент, при този министър, не могат и той просто им пречи. Но пречи единствено на тях двамата. На другите, както виждате, той не пречи. Или най-малко се пробва да помогне по някакъв метод.

Двамата сътрудници, които имам предвид и които персонално познавам, даже към този момент стартирам да се срамя, че ги познавам – Димитър Зоров и Венци Върбанов.

Трудно се отделя плявата от зърното и плявата от зърното могат да я отделят единствено зърнопроизводителите, тъй като знаят по какъв начин става “, изясни Христов.

Според медийни изявления през 2018 година втората най-голяма компания, определена от държавното управление за доставката на мляко в учебните заведения, е компанията „ Зоров 91 “ на Димитър Зоров, който пък през юни 2017 година е назначен от тогавашния аграрни министър Румен Порожанов за член в Съвета по отглеждане на животни към министъра на земеделието.
Името на Зоров се появи и в парламентарна комисия, която разследваше пътуванията на експремиера Борисов с държавния Авиоотряд 28.
Тогава ръководителят на комисията Венцислав Лаков от „ Атака “ изнася данни, от които излиза наяве, че в качеството си на министър председател, на 25 ноември 2010 година Борисов е летял с държавен хеликоптер до ломското село Добри дол, където се намира кравекомплексът на Димитър Зоров.

Там Бойко Борисов получава телето Бойка като подарък и го оставя на дъщерята на Зоров за развъждане.

Пътуването на Борисов в края на ноември 2010 година е поради откриването на нов кравекомплекс край ломското село Добри дол на Димитър Зоров.

Венцислав Върбанов пък е някогашен министър на земеделието в държавното управление на Иван Костов. През 2019 година, след насочен апел на водача на ГЕРБ Бойко Борисов против „ пълзящата тирания на Българска социалистическа партия “, земеделската групировка на Върбанов „ Никола Петков “ подписва съглашение с ГЕРБ за политическо партньорство.

В централата на ГЕРБ, където е подписано съглашението на 16 април 2019 година, Върбанов декларира, че партията му ще активизира структурите си за победа на ГЕРБ на идните тогава европейски избори.

Още вести от деня – четете тук
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР