СподелиОт Вашингтон обявиха, че атаките срещу проирански групировки в Близкия

...
СподелиОт Вашингтон обявиха, че атаките срещу проирански групировки в Близкия
Коментари Харесай

САЩ са готови за продължителна военна кампания в Близкия изток

Сподели
От Вашингтон оповестиха, че офанзивите против проирански групировки в Близкия изток ще продължат и предизвестиха Иран, че ще има бърза и твърда реакция, в случай че в Техеран решат да отговорят непосредствено на Съединени американски щати.

На фона на продължаващата атака в линията Газа израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че страната му не е подготвена да приема съглашение непременно за заложниците, държани от групировката „ Хамас “, оповестява БНР.

Съединени американски щати ще продължат ударите против подкрепяни от Иран групировки в Близкия изток, съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан и даде да се разбере, че бомбардировките в Ирак, Сирия и Йемен от последните денонощия са единствено началото на по-дълга акция в отговор на нападението от 28 януари, когато при офанзива с дрон в Йордания бяха убити трима американски бойци.

При следващите удари в Йемен американците и съдружниците им – британци, поразиха повече от 30 обекта на групировката на хутите.

„ Президентът е решен да отвърне със мощ на офанзивите против нашия народ “, сподели още Съливан.

„ Трябва да се подготвим за всяка непредвидена обстановка “, добави той. „ И бих споделил единствено по отношение на Техеран, че в случай че решат да отговорят непосредствено на Съединени американски щати, ще получат бърз и корав отговор от нас “, акцентира съветникът по националната сигурност на Белия дом, като в същото време означи, че Байдън „ не търси по-широка война в Близкия изток “.

Днес се чака Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще разиска американските ракетни удари против проирански милиции в Сирия и Ирак предходната седмица. Според дипломатически източници съвещанието е планувано за през днешния ден. Свикването му е поискано от Русия.

Израелските сили за защита оповестиха, че са нанесли нови удари против радикалното шиитско придвижване „ Хизбула “ в Южен Ливан,

Ивицата Газа продължава офанзивата против ислямисткото придвижване „ Хамас “. Боеве се водят в едноименния град и в Хан Юнис. От своя страна, израелският министър председател Бенямин Нетаняху удостовери желанието за нахлуване към Рафах, където се стекоха стотици хиляди бежанци.  Същевременно прояви нерешителност по въпроса за освобождението на заложниците, държани в Газа, като сподели „ няма да се съгласим на всякаква договорка и непременно.

Над 1200 души бяха убити и към 250 души отвлечени при офанзивата на „ Хамас “ на 7 октомври. В отговор Израел стартира интервенция против линията Газа, при която по палестински данни са починали над 27 000 души.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР