СподелиОбщинският съветник Борис Бонев обяви, че най-голямата политическа група в

...
СподелиОбщинският съветник Борис Бонев обяви, че най-голямата политическа група в
Коментари Харесай

Борис Бонев оттегли кандидатурата си за председател на СОС

Сподели
Общинският консултант Борис Бонев разгласи, че най-голямата политическа група в Столичния общински съвет Продължаваме промяната-Демократична България- Спаси София няма да издигат номинация за ръководител на локалния парламент.

Това сана по време на днешните полемики за избор на ръководител на столичния парламент.

Борис Бонев прикани ГЕРБ да посочат кой е техния претендент, с цел да е ясно въобще кой каква поддръжка може да има.

„ Изберете ръководител, в случай че не съумеете да изберете ръководител, ние сме на масата на договаряния “, съобщи Бонев.

От ГЕРБ неколкократно обявиха, че няма да поддържат кандидатурата на водача на „ Спаси София “.



Самият Бонев допусна, че повода за това е, че е разкрил няколко корупционни схеми при ръководството на Йорданка Фандъкова.

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация съобщи, че „ исторически “ се разграничават с ПП-ДБ и явно не могат да работят дружно. Според Контрера „ повтарянето на едни и същи кандидатури рискува да трансформира избора на ръководител на фарс “.

От Българска социалистическа партия обявиха, че техният претендент за ръководител е Диана Тонова. От Има Такъв Народ предложиха Пламен Данаилов.

Мирослав Боршош от ГЕРБ пък съобщи, че партията няма да излъчи собствен претендент.

„ Излишно упражнение е и в другите групи да се издига претендент, без да са водени предварителни диалози за поддръжка.



Дори втория път излъчихте господин Бонев, при изискване, че ви казахме, че няма да получи поддръжка “, обърна се той към общинските съветници от ПП-ДБ-СС.

Предстои да се организира гласоподаване за избор на ръководител на СОС.

Преди съвещанието на съвета кметът Васил Терзиев прикани съветниците да не стопират работата на столичната община като не избират ръководител, защото по този начин доста от дейностите на общината са блокирани.

Това установяваха и от Българска социалистическа партия, които обявиха, че имат отправени запитвания към кмета, само че все още няма административна процедура той да им отговори, защото няма работещ общински съвет.

Васил Терзиев показа и екипа си от заместници, част от които към момента не са назначени, защото чакат приключване на предизвестията им от работните места, които заемат сега.

Назначените зам.-кметове са Надежда Бачева, която ще дава отговор за обществената активност и интеграцията на хора с увреждания.

Тя е била зам.-кмет в Район Слатина, както и консултант на Министъра на електронното ръководство.



Никола Барбутов ще дава отговор за европейски политики, интернационална активност и туризъм.

Яна Генова заема поста зам.-кмет по просвета, обучение, спорт и юношески действия.

Заместниците на Терзиев, които чакат предопределение са – Никола Лютов (правни и административни дейности), Иван Матов – зам.-кмет по строителството, Гергана Москова – финанси и опазване на здравето и Иван Гойчев – цифровизация.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР