СподелиКонстипацията е едно такова мъчително природно явление, което науката и

...
СподелиКонстипацията е едно такова мъчително природно явление, което науката и
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Какво общо има дерогацията с констипацията?

Сподели
Констипацията е едно такова трудно естествено събитие, което науката и до момента не е съумяла да ни изясни. Същото е и с дерогацията.

Ще речете – какво общо има дерогацията с констипацията. Ами – по това, че наподобява на митичното животно Бутни-Дръпни. Вместо глава и опашка било си имало две глави с по два рога от двете си страни. И начело, и откъм гърба! Откъдето и да го погледнеш – запечено състояние!

Досущ като дерогацията!

През юли се реши да се анулира – Лукойлът не си плащал налозите.

През август – да не се анулира.

През септември – да се анулира – с цел да разкажем играта на Русия.

През октомври анулацията даже се гласоподава – в името на евроатлантическата и антипутиновската ни ориентировка.

Три дни по-късно се реши да не се анулира. Лукойлът щял да си заплаща.

После имаше избори, и след къса отмора – още веднъж се внесе предлагането да се анулира веднагически, а в случай че някой рече нещо срещу, е съветска подлога.

Чакайте малко – а когато гласувахте да не се анулира – какви бяхте? И въобще – ще ни изясни ли някой какво става?

Разбира се, никой нищо няма да ни изясни, по кое време ли някой се е опит­вал! Кои сме ние, та да ни изясняват – електорат. И, естествено, откакто никой нищо не изяснява, ние, хората от електората се опитваме да си го разбираем сами. Помагаме си със мемоари за някои към този момент минали през главите ни бедствия и повреди. Историята с газа на Газпром, да речем…
Да не би някой към този момент да е спазарил с някого незабавни доставки на петрол?А може би танкерите към този момент са натоварени и чакат край Босфора без звук да подвигат?Или пък – незнайно кой желае да си купи рафинерията по-евтинко?Пълни нелепости, несъмнено, тия тайни теории пет пари не костват пред обстоятелствата.
Кога за първи път в деловодството на Парламента бе импортирано предлагането за дерогация? На 28 юли. А кой на 27-и имаше рожден ден? Ами – виж­те в интернет – господин Делян Пеевски!

Ще кажете – инцидентно съвпадане, кой прави дарове ден след празника! И що за подарък е това изобщо?

Добре – едно съвпадане може да е инцидентно. Да потърсим някое друго в календара…

Кога се спазариха дерогацията да остане? На 23 октомври.

Нека прелистим старите вестници – в броевете от тази дата откриваме и известието, че най-сетне, след години мотане, две компании са се осмелили да аплайват да съборят противозаконните постройки край почивната станция в Росенец (до пристанището на „ Лукойл “), наричана за улеснение на медиите „ сарай “ и населявана през лятото оттогава почетния, а през днешния ден към този момент настоящ ръководител, Ахмед Доган.

За пакост имаше избори, Народното събрание бе във почивка, само че незабавно откакто ваканцията свърши, г-дата Д. Добрев и Д. Пеевски още веднъж настояха за анулация, и то от през днешния ден за на следващия ден, на вноса на съветски нефт. И ни обясниха (поне това), че който е срещу тях, е про-путинист. Да не би Империята да отвръща на удара?

Сега към този момент ще ни покажете къде корабче не плува (може и танкер) и в очите ще ни речете, че това са цялостни нелепости.

Глупости са, несъмнено!

Ами – откакто никой нищо не ни изяснява – остава ни теорията на костипацията!

Румен БЕЛЧЕВ

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР