СподелиЕдин от българите, общували най-много с Хенри Кисинджър, е президентът

...
СподелиЕдин от българите, общували най-много с Хенри Кисинджър, е президентът
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Кисинджър имаше нестандартен, понякога парадоксален начин на мислене

Сподели
Един от българите, общували най-вече с Хенри Кисинджър, е президентът (1997-2022 г.) Петър Стоянов. 

„ Хенри Кисинджър живя дълго, беше съвременник на студената война, имаше значителен принос за новия курс на Съединени американски щати във връзка с Китай, видя рухването на Берлинската стена, построяването на новите демокрации в Източна Европа и даже експанзията на Русия против Украйна. – сподели Петър Стоянов пред „ 24 часа “ на път за интернационална конференция в Гуанджоу, Китай, отдадена на днешните световни провокации.

“ През всичкото това време той играеше дейна роля и в американската, и в международната дипломация и политика. Написа и превъзходни книги, които ще се четат още 100 години напред. При всичките ми срещи с него ме впечатляваха не просто дълбоките му осведоменост и разсъдък, а неговият ексцентричен и от време на време абсурден метод на мислене. При първите ни срещи, респектиран от наличието му, съвсем не вземах думата – какво мъдро може да кажеш в наличието на Хенри Кисинджър “, спомня си Стоянов.

„ По-сетне при всяко мое посещаване в Ню Йорк, не пропусках опцията да го видя, през последните години беше и много по-словоохотлив, а аз използвах всяка сходна опция “, признава президентът на Българин в интервала 1997-2022 година

„ С неговата гибел си отиде цяла една ера. Сигурен съм, че и многочислените му фенове, а и враговете му ще си спомнят за него с почитание. Ще ни липсват неговата персона и блестящите му разбори “, съобщи Петър Стоянов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР