СподелиДо абсурдна ситуация се стигна около случая Даная“ – 15-годишното

...
СподелиДо абсурдна ситуация се стигна около случая Даная“ – 15-годишното
Коментари Харесай

Абсурд: Заради смъртта на Даная в „Пирогов“ от болницата искат оставката на министъра

Сподели
До неуместна обстановка се стигна към случая „ Даная “ – 15-годишното момиче, което умря в „ Пирогов “ предходната година.

Майката на момичето Ани Стоянова насочи обвинявания към болничното заведение за това, че не е направено нужното, с цел да бъде избавено детето ѝ. В средата на предходната седмица тя реагира на позицията на лекари от болничното заведение, които приканиха гибелта на Даная да не се трансформира в инструмент за обществен линч, разпра и реализиране на персонални цели.

След следствие на Валя Ахчиева, което демонстрира за голям брой пропуски и нарушавания по този случай, от болничното заведение желаеха оставката на здравния министър.

В позицията на Медицинския съвет и Съветът по здравни грижи на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, които съставляват целия екип на болничното заведение, се показва, че снемат доверието си от здравния министър като принципал и го приканват да се отдръпна от поста.

Решението е взето единомислещо на съвещание, свикано във връзка непреставащият напън през медиите за „ Случая Даная “, показват от болничното заведение в пост на страницата си във Facebook.
Готови за всеобщи оставки от 1 февруари
„ Ако не спрат натискът и тормозът по отношение на екипите на „ Пирогов “, всички присъстващи началници на клиники и отделения имат подготвеност за подаване на оставка на 1 февруари 2024 година “, показват от болничното заведение.

От „ Пирогов “ призоват сътрудниците и съсловните организации за поддръжка, тъй като казусът с тормозът и насилието върху лекарите рефлектира върху всички.

В поста си във Facebook от болница „ Пирогов “ декларират, че е неприемливо лекарите да работят под напън „ през медиите и обществените мрежи “. Там се показва също, че към тях се оказва и „ административен тормоз “.

„ Това нарушава доверието доктор – пациент и пречи на естествения работен темп и ежедневното извършване на отговорностите ни “, се показва в обявата.

Търпението на сътрудниците да им бъдат отправяни обвинявания в ликвидиране и небрежност, когато всички обстоятелства и резултати от инспекции опонират на такива клюки, към този момент се изчерпа. Намираме сходен тормоз за неприемлив и считаме, че това е главен генератор на борба доктор – пациент както и на насилието против медици.
Разочаровани сме от неналичието на поддръжка от страна на Министерство на здравеопазването. Недопустимо е естественото действие на болница „ Пирогов “ да става пленник на междуличностни спорове и подмолни финансови ползи. Болница „ Пирогов “ служи на всички.
В същото време майката на умрялото дете насочи послание към премиера Николай Денков.
Нейните изказвания от началото на сагата са, че тя персонално е доставила животоспасяващо за детето ѝ лекарство, което в този миг не е било налично в болничното заведение.

Самата тя упорства за оставката на шефа на „ Пирогов “ и дава обещание, че в случай че това не стане, от понеделник ще бъде пред болничното заведение в „ обезверен митинг “.

В обръщението ѝ към премиера Денков тя показва:
След ПОРЕДНИТЕ скандални разкрития за трансформиралата се в бащиния най-голяма незабавна болница в България (обект от национално значение) НАСТОЯВАМ доктор Димитров- шефа на болница “Пирогов ”, да се ОТТЕГЛИ ОТ ПОСТА СИ! Неговото неспособно ръководство евентуално се заплати с цената на живота на моето дете, а евентуално и други деца! Най-малкото, което един заслужен човек (какъвто той твърди за себе си, че е) следва да направи в една такава обстановка е да спре да държи за заложници на персоналното си его децата на цяла България!Повтарям, че надълбоко почитам лекарите и сестрите в болница Пирогов, които също като цялото ни общество са станали жертви на цялата тази поквареност и все пак намират сили да се борят за животите на хората там!Не ги карайте още веднъж да подпират управническата отпадналост, вместо да работят със сърце и душа!
Същевременно още една майка излезе с обвинявания към детската неврохирургия на „ Пирогов “ за гибелта на 17-годишния ѝ наследник преди две години.

Диана Ангелова споделя, че е решила да приказва за случилото се след проблема със гибелта на 15-годишната Даная, написа Медияпул.

Майката на Максим Иванов упреква за гибелта му неналичието на лекари – детски неврохирурзи, недоглеждането и неглижирането на положението му от наличните медици в „ Пирогов “ и подозира финансови претекстове зад неправилното лекуване на момчето. Става въпрос за безценен и финансово преференциален за болничното заведение безценен консуматив – клапа.

На 21 октомври 2021 година момчето е оперирано от израстък, за който майката едвам по-късно схваща, че не е отстранен напълно. А едвам след операцията ѝ споделят, че „ по предварителна хистология е злокачествено, какво да Ви кажа, с две думи няма късмет да живее, да не се надявате “.

По-късно обаче излиза окончателната хистологията на тумора на Максим, която демонстрира, че той не е недоброкачествен и от него не се умира, а при добре извършено лекуване има висок % на преживяемост с години.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР