СподелиПродължаваме Промяната“ – Демократична България“ са склонни да преговарят с

...
СподелиПродължаваме Промяната“ – Демократична България“ са склонни да преговарят с
Коментари Харесай

Асен Василев: Първо ще преговаряме за регулатори с ГЕРБ, после за министри

Сподели
„ Продължаваме Промяната “ – „ Демократична България “ са склонни да договарят с ГЕРБ-СДС за коалицонно съглашение, само че при положение, че партията одобри изискванията им за промяна на регулаторите. Това разяснява финансовият министър и съпредседател на ПП-ДБ Асен Василев.

По думите му, единствено в случай че ГЕРБ поемат писмен ангажимент преди 6 март за промени, ще може да се приказва и за съдружно съглашение както и за министерски позиции.

„ Нека първо да забележим документа, който господин Борисов и ГЕРБ ще произведат, с цел да можем да разясняваме в елементи. За мен е доста значимо, фокусът, който ние бяхме сложили като фокус да се резервира, а това е регулаторите да стартират да работят като регулатори. Една от аргументите за всички тези кавги, които виждаме, нотариуси, джуджета, всички проблеми които виждаме апропо и в енергетиката в огромна степен са свързани с това, че регулаторите не си правят работата. Коалиция ще има когато страната има самостоятелен съд, самостоятелни регулатори и самостоятелна прокуратура “, разяснява Василев.

На въпрос на Българска национална телевизия дали ще може да се случи сходно нещо преди 6 март, Василев отговори, че до тогава би трябвало да е ясно, че това е пътят, който България би трябвало да извърви като писмен ангажимент.

Той още веднъж разкритикува работата на част от регулаторите, измежду които Комисията за защита на конкуренцията, която позволява ставащото с мобилните оператори и бранша на горивата и Комисията за енергийно и водно контролиране.

„ Коалиция ще има, когато България има самостоятелни съд, регулатори и прокуратура. Необходимо е в регулаторите да влязат хора, които не реагират на телефонни позвънявания “, сподели Асен Василев.

В отговор на въпроси на Българска телеграфна агенция, финансовият министър уточни, че след влизане на България в еврозоната Сребърният фонд ще се резервира, какъвто е сега, до момента в който не се вземе сложно решение за реформиране на пенсионната система.

Относно фискалния запас като цяло Асен Василев уточни, че откакто се одобри законът за въвеждане на еврото, ще се направи оценка какви средства са нужни за присъединяване на България в капитала на Европейската централна банка, европейския стабилизационен механизъм и други задължения, които страната е поела. Това, което остане, ще продължи да се съхранява в Българската национална банка и ще се употребява за погасяване на държавен дълг.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР