Списание Emotion наскоро публикува проучване, което показва, че игрането на

...
Списание Emotion наскоро публикува проучване, което показва, че игрането на
Коментари Харесай

Защо да играем тетрис

Списание Emotion неотдавна разгласява изследване, което демонстрира, че игрането на тетрис освен успокоява нервите ни, само че също по този начин може да ни помогне да се оправим с интервали на тревога . Една от аргументите, заради които играта е толкоз потребна, е, че мозъкът навлиза в непрестанен поток на размисъл , което го кара да изключи всички останали паники .

В изследването вземат участие над 300 индивида, които са разграничени на три групи. Една група играе мудна версия на играта, една група играе бърза и предизвикателна версия, а третата - класическата.

 Снимка 388952

Установява се, че третата група участници напущат проучването по-спокойни и по-малко обезпокоени, тъй като се забавляват, до момента в който играят. Участниците в първата група са отегчени, като с това си предизвикват стрес и тревога. Тези във втората група са разочаровани, тъй като версията е прекомерно бърза и предизвикателна.

Всичко е обвързвано с поддържането на мозъка деен и забавляван. Установява се, че играта на тетрис оказва помощ на мозъка да работи по-ефективно , удебелява мозъчната кора и усъвършенства когнитивните привички .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР