Спецпрокуратурата дава подробности за даването на златните паспорти, за които

...
Спецпрокуратурата дава подробности за даването на златните паспорти, за които
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата с подробности за златните паспорти - образувано е досъдебно производство за организирана престъпна група

Спецпрокуратурата дава детайлности за даването на златните паспорти, за които напоследък още веднъж се шуми.

В Народно събрание бе поискано да бъде преразгледано всяко едно предоставяне на подобен паспорт против вложения. Такива паспорти са получили най-вече съветски и китайски жители.

Исканата инвестиция у нас е за 1 милион и 1 лв., това е минимумът по закон. Получателите на златните български паспорти са избирали да ги влагат в права по концесионни контракти. Стамен Янев, който по това време е началник на Българската организация да вложения е заверявал тези вложения и би могъл да разкрие защо тъкмо става въпрос.

Спецпрокуратурата е образувала досъдебно произвеждане по сигнал за придобиване на българско поданство в интервала 2015-2021 година През този интервал се ревизира съществуването на незаконна група с користна цел, като вероятно в тази гряпа са взели участие и хора от Агенцията за вложения. Петима следователи и двама прокурори работят

Може да бъде застрашено участието на България в шенгенското пространство и унищожаване на мизите за Съединени американски щати. Прокурори изискват документи от организацията по вложения, дирекция Миграция, министерство на правораздаването. Информирани са Европейска комисия и Екологичен потенциал, сподели прокурор от спецпрокуратурата.

В доста ранен стадий сме, с цел да установим каквоточно закононарушение от кого е осъществено, съобщи той.

Сигналът е подаден от депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид. Проверяват се всички дадени паспорти, отсече представителят на профилираното държавно обвиняване.

Той не можа да отговори на въпрос дали ще бъде викан министър председателят Кирил Петков. Не е открито към този миг той да има някаква съпричастност, съобщи още той и акцентира, че и ДАНС работят по случая.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР