Спецполицай от Пловдив е в ареста след кражба на вещи

...
Спецполицай от Пловдив е в ареста след кражба на вещи
Коментари Харесай

Разследват спецполицай за кражба – арестуван е със стока от запечатан склад

Спецполицай от Пловдив е в ареста след кражба на движимости от запечатан склад. Помещението, от което е осъществена кражбата е благосъстоятелност на арменско семейство, което пък беше задържано за продажба на строителни принадлежности с подправени стикери и марки.

През януари полицията в Пловдив задържа арменска фамилия, която е упрекната за данъчни измами, пране на пари и нерегламентирано потребление на непознати търговски марки.

Пред нас те описват, че не знаят тъкмо какъв брой принадлежности са иззели от базата им.

„ В базата имаше доста. Те изземваха до един миг, след това просто стопираха да изнасят от там. Цялото ни семейство – аз, мъжа ми, сестра му, майка му, татко му и се оказа в следствие, че са арестували част от нашите клиенти на едро “, споделя брачната половинка на обвинения Елисавета Карамфилова.

По думите им, компанията се занимава с тази активност от 4 години.

„ Всичко, което иззеха, бяха два телефона и двете ни коли, които бяха долу в паркинга паркирани. Аз не знаех, че ме задържат, аз си мислех, че ходя на разпит “, споделя тя.

11 души бяха арестувани, а към днешна дата в ареста остават уредникът на незаконната група и още четирима души.

Преди дни последва ново задържане, само че този път не от обвинените, а на служител на реда от профилираните служби. За случката описват дамата и сестрата на основния обвинен в проведената незаконна група, които са на независимост с парична гаранция.

„ Съсипаха цяло семейство и един бизнес, един труд, който сме градили от 14-годишна възраст. В момента са ни запорирани всички сметки, кредитните също. Всички парцели, нямаме приходи “, споделя Нона Ховсепян.

След обиските в базата, Икономическа полиция запечата складовете, в които се намират инструментите. Жените от арменската фамилия описват, че са станали очевидци на поредност от обири от стоката им. По думите им първата кражба се реализира в работен ден в наличието на Икономическа полиция, която прави оперативни дейности.

„ Един ден отивайки към базата си подвигнах главата и една кола беше паркирана директно до единия склад до вратата и поглеждайки в колата имаше наша стока, кашони, торби, и кашоните бяха покрити с яке. При което незабавно се обадих на 112 и в този миг до момента в който се обърна индивида излезе от базата по най-бързия метод. Този човек след към 4-5 дни още веднъж се връща на работа, още веднъж в ролята на поемно лице “, описват дамите.

Назначава се полиция от профилираните полицейски служби, които на смени да охраняват материалните доказателства. Сестрата на обвинения ни споделя по какъв начин преди дни засича на място един от служителите на реда да изнася продукти от склада.

„ В тази кола вътре имаше стока, от горе на тавана също гнездото от люлка, тъй като в колата имаше градинска люлка. Отново наша стока. При което слезнах от колата и влезнах в базата. Естествено звъннахме на 112 “, споделя Нона Ховсепян.

Жените разказват, че на обекта си виждат постоянно да бъдат ангажирани и хора от малцинствата в качеството си на поемни лица.

На място идват криминалисти от 2 РУО и от Вътрешна сигурност.

От районната прокуратура обявиха за bTV:

„ Районна прокуратура – Пловдив следи досъдебно произвеждане за опит за кражба, осъществена от длъжностно лице на непозната движима движимост – градинска ратанова люлка, с желание незаконно да я присвои. На място неотложно е дошъл полицейски екип и следовател, който е направил дейности по започване на следствието. Към сегашния миг следствието продължава с осъществяване на разпити на очевидци. Изясняват се зародили несъгласия по отношение на фактическата конюнктура по случая. По досъдебното произвеждане на този стадий не са повдигнати обвинявания “.

Полицаят е арестуван.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР