Спецоперация в пунктовете за годишен технически преглед - липсва информация

...
Спецоперация в пунктовете за годишен технически преглед - липсва информация
Коментари Харесай

Проверяват пунктове за годишен технически преглед

Спецоперация в пунктовете за годишен механически обзор - липсва информация за прегледите, не се издават касови бележки, са част от нарушаванията, съобщи NOVA.

Всички пунктове са под непрекъснато видеонаблюдение в Автомобилната администрация. Във всеки един миг от ведомството могат да видят коя кола къде и по какъв начин се преглежда. Така е направена и първичната статистика, съгласно която над 300 пункта са укрили доходи в размер на съвсем 20 милиона лв..

В един от пунктовете всеки ден се ревизират десетки коли. За 2 години обратно обаче информация за прегледите в системата на данъчните липсва.

„ Самият факт, че тези пунктове толкоз време не са подавали информация, ни кара да се съмняваме”, сподели Васил Панов от дирекция „ Контрол” в Национална агенция за приходите.

Наблюдение на сервиза отдалечено в действително време включва чиновниците на Национална агенция за приходите, икономическа полиция и Автомобилна администрация.

„ Колегите от Национална агенция за приходите видяха, че не се издава касова бележка”, съобщи Красимир Пъргов от „ Автомобилна администрация”.

Собственикът и счетоводителят на пункта обясниха неналичието на връзка сред фискалния уред и Национална агенция за приходите с техническа нередовност.

Ако на ден в един пункт се вършат 30 прегледа по 40 лв., годишно оборотът е над 400 хиляди. Тук инспекторите откриха и друго нарушаване - издаване на касов бон за половината цена.

СБА похвали КАТ, само че системата за санкциите се срина

Борисов за администрацията: Няма компютри и тоалетни. Уискито и бонбоните си вървят

Пунктът, който камерите на NOVA снимаха беше запечатан. За няколко часа през днешния ден бяха тествани 10 пункта. Проверките не престават в цялата страна. Навсякъде, където първичните констатации демонстрират разминаване сред прегледани коли и регистрирани доходи предстоят проверки и вероятно наказания.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР