Специално за auto-press.net от Маркус Ефлер, Global Press, Палм Спрингс

...
Специално за auto-press.net от Маркус Ефлер, Global Press, Палм Спрингс
Коментари Харесай

BMW i7 – новият флагман

Специално за auto-press.net от Маркус Ефлер, Global Press, Палм Спрингс

Масивен, първокласен, електрически – това е BMW i7 - новият флагман на новата серия 7. Моделът ще има и дизелов вид. Имах опция да се срещна от близко с новия модел по време на тестдрайв за публицисти в Палм Спрингс.

Когато става въпрос за електрификация на моделната гама, BMW следва своя лична тактика. След преустановяването на производството на истинската граддка електричка i3, основаната в Мюнхен компания сега разполага единствено с един напълно задвижван от акумулатори автомобил в своята гама - SUV-ът iX. За всички останали електрическата версия е друга наред с моторите с вътрешно горене и хибридите.

Това към този момент важи и за новата моделна серия 7, чийто нов представител е солиден първокласен седан. В нея за бъдеще към този момент няма да има мотори с чисто вътрешно горене, само че за Европа ще има два бензинови мотора и един дизел с " лека " 48-волтова хибридна система, както и plug-in хибриди. Въпреки това BMW не оставя никакво подозрение коя версия ще бъде флагманът на първокласния им автопарк - „ Бъдещето е електрическо “, изяснява членът на борда за развиване Франк Вебер.

И по този начин, отсреща ми е i7, електрическата му батерия и първият вид на серия 7, продаван в Германия. В съпоставяне с Mercedes EQS, макар цялата модерност и експресивност на дизайна на бавареца, той е типичен, съвсем закостенял седан. Дължината му е 5,39 метра, междуосието 3,22 метра. В бъдеще BMW към този момент няма да има по-къса, " естествена " дълга версия съгласно европейските стандарти. По този метод баварците се прекланят пред най-важните пазари за продажби Съединени американски щати и Китай. Това е автомобил за хора, съгласно статистиката, със 38 години междинна възраст, които нормално не карат сами и седят откъм гърба.

За тях е планувана система за развлечение, която в никакъв случай до момента не е съществувала на четири колела. След стартирането й пред очите ви се спуска голям 32-инчов екран с 8k резолюция и извънредно необятен формат 32:9. В това автокино се прожектират филми и сериали на Amazon Prime, а прозорците в близост са затъмнени.

Една забавна първокласна функционалност, която служи за обезпечаване на безопасноста - вратите се отварят с моторно задвижване - или не се отварят, да вземем за пример, в случай че велосипедист профуча около тях. Mercedes EQS също предлага сходна сравнима функционалност. Освен това и двата огромни автомобила облекчават притежателя си от шофиране, даже без водач.

В взаимозависимост от правната обстановка обаче под разнообразни форми - в Съединени американски щати новото BMW се плъзга самостоятелно по автомагистралата, с всякаква скорост и без лидерът да допира кормилото - стига да гледа напред, следен от вътрешна камера. Това работеше съвършено на тестовото шофиране и повдига въпроса за какво не е позволено в Германия. Автопилотът у нас освобождава лидера изцяло от отговорност до скорост от 60 км/ч. Така той може публично да гледа филми на шофьорското място в постепенно движещ се трафик.

Все отново това е баварец и в случай че не шофирате сами, ще пропуснете най-хубавото. Карането на i7 е класно и електротипично, просто поразително. 4,7 секунди за спринт до 100 км/ч даже не се приближават до описанието на способността за спринт отвън линията на светофара. Но освен с грандиозната двигателна сила напряко, BMW i7 също остава по-пъргав в завои, в сравнение с допуска личното тегло от над 2,6 тона.

Процесът на зареждане с 400 Волта, въпреки това обаче, не доближава изключителна скорост. Въпреки това лидерът може да загрее авансово батериите (ако навигационната система по този начин или другояче не го направи автоматично), с цел да спести време на станцията за зареждане. Пробегът от формалните 600 километра, действително по-скоро 500, е задоволителен за всекидневието на мениджъра сред летището и къси и междинни дистанции, само че също по този начин не е рекордна стойност, както е типично за BMW.

За тези, които желаят да се втурнат допустимо най-бързо и допустимо най-далеч по аутобана без отмора, компанията от Мюнхен има и други модели в гамата си.

Спецификации BMW i7 xDrive60:
Д x Ш x В: 5,39 x 1,95 x 1,54 метра
Мотори: 2 електрически
Мощност: 400 квт/544 к.с
Максимален въртящ миг: 745 Нм
Задвижване на всички колела
0 до 100 км/ч: 4,7 секунди
Максимална скорост: 240 км/ч
Нормален разход: 19.6 - 18.4 квтч/100 км
Цена: от 135 900 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР