Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Инголщадт Една

...
Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Инголщадт Една
Коментари Харесай

R8 Spyder performance RWD – немец с италиански акцент

Специално за auto-press.net от Клаус Бритер, Global Press, Инголщадт

Една спортна кола по-малко ли е спортна, в случай че промените задвижването на четирите колела със задвижване на задните колела и лишите от мотора 50 к.с.? Audi R8 Spyder V10 performance RWD потвърждава, че на този въпрос несъмнено може да се отговори с „ не “.

Когато става въпрос за празнуване на впечатляващо показване, Audi R8 се показва съвършено - натискането с палеца върху аления бутон на кормилото в началото се удостоверява с къса креативна пауза, в която се чува единствено едвам доловимото завъртане на стартера и пляскането на инжекторите. След това избухва екот от мълния - моторът и ауспухът акустично се борят за превъзходство. Ауспухът явно „ приказва “ италиански, тъй като интонира по метод, който е нормален за Ferrari, Lamborghini и Co. Но R8 ще би трябвало да приказва швабски.

Веднага откакто моторът доближи удобната си температура, 570 к.с. са налични в Spyder Performance RWD, които минават към задната ос посредством седемстепенната трансмисия със сдвоен съединител. Като бълбукащ източник на мощ, десетцилиндровият (V10) дава най-хубавото от себе си. 5,2-литровият атмосферен мотор няма никаква поддръжка от турбокомпресори, което значи, че оптималният въртящ миг от 580 Нютон метра се доближава едвам при 6400/мин, само че това никога не е недостиг.

Не са пропуснати и 50-те „ изчезнали “ к.с. спрямо разновидността quattro, защото съгласно осведомителния лист, това коства единствено два км/ч на открития автомобил спрямо автомобила със задвижване на четирите колела при оптималната скорост и 0,7 секунди при ускоряване до 100 км/ч. В тези общоприети дисциплини задвижването на задните колела е сертифицирано при 327 км/ч и 3,8 секунди.

Достатъчно безвредно, нали? Защото да изпитате наслаждение от шофирането сигурно не значи непрекъснато да се натискате до краен лимит. R8 Spyder предлага повече наслаждение от шофирането, когато се кара по криволичещи селски пътища. Защото симбиозата от чисто шаси и непосредствено кормилно ръководство намира своето осъществяване тъкмо там. Всяка най-малка команда от кормилото се извършва точно без закъснение - това значи, че радиусите на кривите могат да се следват тъкмо, без значение какъв брой надалеч се отклоняват от вярната дъга.

Освен това има особеността на задвижването на задните колела, когато шофирате доста бързо в тесни завои или серпентини с избутване на задната част на открито. Въпреки високата мощ на мотора, презавиването се управлява безвредно от ESP, тъй че занасянето остава в границите. Именно това преживяване при шофиране беше една от аргументите Audi да не предлага R8 единствено като quattro. Близкият контакт сред лидера и автомобила е обезпечен и с лостовете за промяна на скоростите на кормилото.

В последна сметка обичащият спортното каране клиент обича самичък да се намесва, с цел да избере вярната предавка за обстановката на шофиране. С ръцете в идеалната позиция на кормилото можете да превключвате нагоре надясно и надолу наляво. Това може да бъде потребно преди завои, с цел да се избегне минималната пауза при промяна на предавките, присъща на присъщо бързо работещата DSG скоростна кутия, когато десният крайник непринудено изисква огромна мощ от висока предавка.

За да се съобщи атмосферата на спортен автомобил в интериора, две спортни седалки, според от разновидността на съоръжение, ви приканват да седнете. Дисплеят пред седалката на лидера също демонстрира освен най-важните данни, само че и налични сега елементи от мощността и въртящия миг. При нормалната конфигурация оборотомерът заема централно състояние - алената му зона стартира едвам при 8500/мин.

Тъй като Spyder предлага шофиране с отворен покрив, пасажерите в тази оферта постоянно получават непосредствено звука. В последна сметка благородният мотор работи като приблизително ситуиран тъкмо зад лопатките ви. Независимо дали мърмори или тръби, блъска или стене, без значение дали със или без затворена клапа на изпускателната система, оркестрираният тон на механиката и горенето се предава нефилтрирано. R8 също може да бъде спокоен. Защото при плъзгане или закъснение моторът се отделя от трансмисията и изключва няколко от десетте „ гърнета “.

Всеки, който счита, че базовата цена от 162 000 евро предлага цялостен пакет, бърка. Тестовият автомобил имаше спомагателни детайли на борда за 27 000 евро (само дребна част от дългия лист с опции), като единствено външният цвят и коженият интериор костваха към 4000 евро. Навигационната система също е специфична оферта на към 3400 евро.

За целевите клиенти на Audi R8 сигурно потреблението не играе основна роля. При внимателен жанр на шофиране, жадният стоманен сателит може да се оправи с към 14 литра, при бързане влива от 15 до 20 литра Super Plus на 100 километра. Това, което също се счита за несъмнено - спортната кола сигурно не е единственото транспортно средство в гаража на тази клиентела. Защото при размер на багажника от 112 литра има иронично казано единствено втора жабка, която мъчно може да побере сериозен багаж. Все отново си коства цената, тъй като този пакет от автомобилни страсти няма да има правоприемник. Единственият въпрос е на какъв език ще приказва един вероятен, само че изцяло друг предстоящ електрически състезателен автомобил без изпускателна тръба.

Спецификации Audi R8 Spyder V10 performance RWD
Дължина / широчина / височина: 4,43 / 2,04 (с външните огледала) / 1,24 метра - Двигател: атмосферен V10 с непосредствено впръскване на бензин
Работен размер: 5204 куб.см
Мощност: 419 кВт/570 к.с
Максимален въртящ миг: 550 Нм
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди
Максимална скорост: 327 км/ч
Стандартен разход (WLTP): 13,4 - 13,8 л/100 км Супер
CO2 излъчвания (WLTP): 305 - 313 г/км
Цени: от 162 000 евро
Цена на тестов автомобил: 189 380,01 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР