Специално за auto-press.net от Андреас Райнерс, Global press, Гросгерау, Германия Във

...
Специално за auto-press.net от Андреас Райнерс,
Global press, Гросгерау, Германия Във
Коментари Харесай

Sim-Racing - заместващият “наркотик“ за звездите на моторните спортове - видео

Специално за auto-press.net от Андреас Райнерс, Global press, Гросгерау, Германия

Във вирус рецесията автомобилният спорт на рактика се реалокира в цифровия виртуален свят. Звездите на спорта не само се майтапят един с различен, само че се и състезават във въображаемото пространство - Ландо Норис, да вземем за пример се бъзика с Макс Верстапен, когато двете звезди във Формула 1 се майтапят по мобилните си телефони. Верстапенп например даде на британеца съвет, преди да започва - "Бих разчистил половината поле тъй като ще карам в насрещното. " И всичко това пред “погледите ” на към 100 000 почитатели, които бяха присъединили Норис на стрийминг платформата "Twitch ".

Сцената сподели, че звездите на моторните спортове откриха виртуалния свят за себе си във времена на коронната рецесия без реални надпревари. Sim-Racing е заместващото “лекарство ”, с което доста от тях могат да се разсейват и в същото време възпроизвеждат действителността сносно, като слагат симулатор в хола, който може да коства от 3000 до 15 000 евро. Добре инвестирани пари, тъй като можете да дадете газ когато и да е.

"Виртуалните надпревари ми помагат преди всичко да се задържа душевен в състезателен режим, тъй като даже и да не се усеща същото в симулатора, както в реалността, инстинктите ми са същите като на действителната спортна писта. Заточвам ги в допълнение " - казва пилотът от DTM Филип Енг - " За мен симулираните надпревари не са просто забавление, само че и ми носят действителна добавена стойност като професионален състезател. "



Същото споделя и Верстапен - "Това ме държи зает, тъй като какво друго можеш да направиш сега? Трябва да останеш вътре. И е занимателно. Както и да е, това са сим-състезанията по този начин или другояче. През зимата направих много и опитах добре моя симулатор, тъй че да подобря уменията си, а това ми харесва. "

Има огромен избор от виртуални серии - независимо дали GP във Формула 1, серията # NotTheGP от Veloce или серията от екипа на E-Sport Redline – с тях няма да ви е скучно. В поредицата „ Истинските състезатели никога не стопират “ звезди от всички класове на моторни спортове се срещат три пъти седмично, с цел да изберат първенец.

Първият първенец в коронакризата е Верстапен. Холандецът е ентусиазиран сим-състезател, само че избягва гореспоменатите серии от Формула 1 настойчиво, тъй като формалната игра във Формула 1, употребена там, е повече аркадна, в сравнение с действителна симулация.

Интересното е че професионалните състезатели не могат да бъдат в крайник с най-добрите сим-състезатели в света. Обяснението на Енг - "Това се дължи главно на невероятното количество време, което тези хора са прекарали в симулатора през годините. "

Според него не е наложително да се вярва, че един топ сим-състезател може автоматично да бъде и добър истински състезател - "Най-добрите със сигурност имат необходимото техническо схващане и капацитет за шофиране, само че мисля, че в истински състезателен автомобил първо би трябвало да научите, че тук може да се случи нещо, ако направите неточност. " - Той също забеляза това със себе си - "Винаги рискувам повече в симулатора, в сравнение с в истински спортен автомобил. "

За разлика от шофирането в истински състезателен автомобил, симулаторът предлага опция да се направи много тестова работа и да се натрупа опит без риск, в следена атмосфера и без твърде високи разноски.

„ Симулаторът, който имате вкъщи, е много добър за това, което можете да закупите като естествен жител. Но той е на километри от това, което може да направи BMW Motorsport Simulator. Тъй като този симулатор се движи по гъвкава платформа, като драйвер получавате всеки бордюр и неравности, както в действителността. Така че надали има разлика от чистото държание на шофиране до действителността. ” - изясняват от баварската компания.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР