Специалният прокурор Робърт Мюлър, който води руското разследване, предяви нови

...
Специалният прокурор Робърт Мюлър, който води руското разследване, предяви нови
Коментари Харесай

Специалният прокурор повдигна нови обвинения към шефове на кампанията на Тръмп

Специалният прокурор Робърт Мюлър, който води " съветското следствие ", предяви нови обвинявания против Пол Манафорт и Ричард Гейтс. Двамата са някогашни чиновници на предизборния щаб на президента Доналд Тръмп.

Манафорт е упрекнат в изпирането на над 30 млн. $, които е укрил от управляващите благодарение на Гейтс. Самият Гейтс е упрекнат в подаване на подправени данъчни заявления, недеклариране на сметки в чужбина и банкова машинация.

През октомври Мюлър към този момент подвигна обвинявания против двамата, като измежду тях бяха погрешни показания, пране на пари и нерегистриране като непознати сътрудници. Манафорт и някогашният му съучастник Рик Гейтс се трансфораха в първите обвинени по " съветското следствие " за интервенция в американските избори и връзки с Москва на лица от предизборния щаб на президента Доналд Тръмп.

И двамата - работили за акцията на Тръмп - пледираха непорочност по обвиняванията в 12 точки, измежду които са пране на пари и дейности като нерегистрирани сътрудници за бившето държавно управление на Украйна. Въпросните обвинявания не са директно свързани с активността им в акцията, демонстрират здрави връзки с Русия и включват действия от 2006 до 2017 година

По-рано тази седмица специфичният прокурор упрекна юрист, работил за украинското министерство на правораздаването. Алекс ван дер Сван е упрекнат, че е лъгал проверяващите за връзката си с Ричард Гейтс, който бе вторият човек в президентската акция на Доналд Тръмп. (Гейтс евентуално ще се признае за отговорен в подмяна на сведения за управляващите.)

Миналата седмица Мюлър повдигна обвинявания против 13 руснаци за интервенция в президентските избори. Отделно екипът популяризира 14-о име - на 28-годишния американец Ричард Пинедо от Санта Паула, щата Калифорния, който се е признал за отговорен като съизвършител в дейностите на руснаците и спомага на следствието.

Трима от съветските жители са упрекнати в скрит план, а петима - в кражба на идентичност, гласи документът, оповестен от американското министерство на правораздаването. Три съветски компании също са включени в обвинителния акт, съгласно който обвинените са употребявали компютърни системи в Съединени американски щати, с цел да скрият " съветския " генезис на дейностите си.

В листата е включена и организацията " Агенция за интернет проучвания " - така наречен " Фабрика за тролове ", свързвана със основаването на наличие в обществените мрежи, за което разследващата общественост в Съединени американски щати смяташе, че е целяло да повлияе на резултата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (677)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР