Специалният представител на Съединените щати за Северна Корея Сунг Ким

...
Специалният представител на Съединените щати за Северна Корея Сунг Ким
Коментари Харесай

САЩ: Реториката на Северна Корея предполага планове за ядрено оръжие

Специалният представител на Съединените щати за Северна Корея Сунг Ким Гун съобщи на брифинг за пресата във вторник, че чиновниците на Северна Корея са употребявали изразителност , която може да подсказва проектите на Пхенян да употребява скоро тактическо нуклеарно оръжие , оповестяват южно корейски медии и " Анадолу ".

Гун сподели, че Вашингтон е забелязал опцията Северна Корея да организира седми нуклеарен опит . Все отново той добави, че Съединени американски щати се ангажират да развиват разговор и дипломатически отношени я с Пхенян.

Сунг Ким отхвърли да даде детайлности за съответни дейности, които Съединени американски щати са подготвени да подхващат , с изключение на уговорката си в Организация на обединените нации, само че сподели, че отговорът " ще бъде в доста тясно съдействие и връзка с нашите съдружници и сътрудници ", изключително Южна Корея и Япония .

" Мисля, че ще има разнообразни аспекти. Това няма да бъде единствено индивидуален отговор ", сподели Гун. " Ядреният опит е недопустим за нас и интернационалната общественост. "

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси съобщи в понеделник, че организацията е разкрила индикации, че Северна Корея се готви за нуклеарен опит на своята площадка Пунге-ри.

С осемте изстрелвания на балистични ракети, осъществени единствено в неделя, Северна Корея е изстреляла 31 ракети от януари , най-вече в миналото за една година, " и това е единствено до юни ", разяснява Гун.

Съединени американски щати са подготвени за договаряния със Северна Корея без предварителни условия, " само че към днешна дата КНДР не е дала отговор и продължава да не демонстрира никакви признаци, че е заинтригувана да се ангажира ", сподели Гун.

" Вместо това сме очевидци на доста увеличение на обсега и мащаба на техните тествания на балистични ракети, безочливо фукане против интернационалния ред, учреден на правила и излишно възходящо районно напрежение. Съединените щати не таят враждебни планове по отношение на КНДР. Ние сме подготвени да се срещнем без предварителни условия, да се ангажират в сериозна и продължителна дипломация. "

Забележките на Ким идват, откакто заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман предизвести, че страната й ще отговори по бърз и мощен метод, в случай че Северна Корея организира нуклеарен опит .
 Съединени американски щати: Ще има ответна реакция, в случай че Северна Корея продължи с нуклеарните проби
Съединени американски щати: Ще има ответна реакция, в случай че Северна Корея продължи с нуклеарните проби

Всеки нуклеарен опит би бил в цялостно нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР