Специални акценти са присъединяването на България към Шенген и еврозоната,

...
Специални акценти са присъединяването на България към Шенген и еврозоната,
Коментари Харесай

Росен Желязков обсъди с български евродепутати Шенген, еврозоната и Плана за възстановяване

Специални акценти са присъединението на България към Шенген и еврозоната, както и върху осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност. Срещата в зала " Запад " на Народното събрание е по самодейност и покана на ръководителя на българския парламент.

Не е загадка за всички, изясни Росен Желязков, че последните две години нанесоха обилни имиджови вреди за България - от страна, лидираща процесите на Балканите, сега отстояваме визията " нека не ни разделят в този момент с Румъния ". Последните две години като че ли се вършат политики без да има политики, добави той.

Желязков обърна внимание, че сега сме в един извънредно значим и динамичен стадий, може би най-важният от началото на 2021г., когато упованията на обществото са стигнали до пределна толерантност. В момента имаме опция да осъществяваме държавно управление, което ясно ще отговори на евроатлантическата ни ориентировка, добави той. Председателят на Народното събрание изрази убеденост, че българските евродепутати познават добре претендента на ГЕРБ-СДС за министър председател. Номинацията на Мария Габриел дава висока степен на прогнозируемост и убеденост, че програмните визии ще се увенчаят с триумф, акцентира ръководителят на Народното събрание.

Той увери, че осъзнава какъв брой огромна е отговорността да се сформира кабинет, тъй като той дава живот на Народното събрание, опция Народно събрание да действа пълноценно, както даже и да се отвори конституционният спор.

Сред целите Желязков уточни еврозоната, Шенген, стабилизиране на обществените финанси, наваксване и сполучливо осъществяване на всички планове по Плана за възобновяване и оперативните стратегии, които, по думите му, са голяма опция за осъществяване на обществени вложения в интервал на криза.

Вашата роля е голяма и всеки ден следим вашите амбициозни поръчки за повишение ролята на България в европейския подтекст, сподели ръководителят на Народното събрание на българските евродепутати. Има голямо значение да бъде разяснявано за какво страната ни е значим член на Евросъюза, акцентира Желязков.

Той осведоми, че е поканил ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола да посети България. Условието за нейната аудиенция е да има настоящ парламент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР