Специална зала за виртуално участие в съдебни заседания по граждански

...
Специална зала за виртуално участие в съдебни заседания по граждански
Коментари Харесай

Адвокати от Варна оборудваха зала за виртуално участие в съдебни заседания

 Специална зала за виртуално присъединяване в правосъдни съвещания по цивилен каузи оборудваха от Адвокатска гилдия – Варна. Видеоконферентните връзки се реализират по строги правила за работа в отдалечен режим, въведени от съдилищата. Оборудваното помещение се намира в Регионален център за правно консултиране на ул. " Пирот " №8 във Варна.

След образуването на делото и разпределянето му на арбитър от дежурния състав, то се насрочва в намерено правосъдно съвещание. Страните биват уведомявани по електронен път или по телефона. Изпращат им се указания за отдалеченото осъществяване на откритото правосъдно съвещание.

" От съда уведомяват и колегията, а ние осигуряваме достъп на страните и процесуалните им представители до оборудваните за задачата пространства в Регионалния център. Изслушване на движимости лица по експертизи, както и разпити на очевидци се организират в съответната правосъдна палата, там са правосъдният състав и правосъдният секретар ", уточни Калина Милославова, ръководител на Адвокатска гилдия – Варна.

30 минути преди съвещанието систематичен админ основава така наречен " виртуална стая ", като линкът й съдържа номера на делото и годината. Този линк се дава на точките за контакт.

" Процесуалните представители на страните се явяват 30 минути преди съвещанието, с цел да получат линка и да се направи проба на връзката. Камерите на двата обезпечени компютъра са ориентирани към всяка от страните с оглед опция за непрекъснат образен контакт със правосъдния състав ", изясни ръководителят.

Легитимирането за присъединяване в съвещанието става с документ за идентичност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР