Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест Маринела Арабаджиева заради

...
Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест Маринела Арабаджиева заради
Коментари Харесай

Съдът пусна Маринела Арабаджиева от килията

Специализираният углавен съд пусна под " домакински арест " Маринела Арабаджиева поради влошеното ѝ здравословно положение. Заседанието беше закрито за медиите по искане на юристите на обвинената. Бизнесменът Ветко Арабаджиев и брачната половинка му Маринела са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група и пране на пари.

Маринела изкара два месеца и половина в испанския арест преди да бъде екстрадирана в България на 30 май. По делото е упрекнат и дребният им наследник Вълчо Арабаджиев, който излезе от ареста против половин милион лв. гаранция.

Арабаджиеви бяха арестувани в Испания в къщата на Георги Семерджиев, която се намира покрай Барселона. Към момента на ареста самият Семерджиев бе търсен от управляващите в Швейцария, които по-късно се отхвърлиха от настояването си за екстрадиция на българина. Семерджиев обаче бе упрекнат от българската прокуратура за укривателство на Арабаджиеви.

Семейство Арабаджиеви бяха пуснати за търсене от Интерпол с алена бюлетина в средата на декември предходната година. Три месеца преди този момент бе осъществена акция хотелите на Арабаджиеви - " Маринела " в София и " Марица " в Пловдив. Тогава бяха открити над 10 милиона лв. кеш, а съмнението е, че притежателите са укривали налози и са изпирали парите.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР