Специализираният наказателен съд постанови ефективни присъди на групата на Иван

...
Специализираният наказателен съд постанови ефективни присъди на групата на Иван
Коментари Харесай

Ефективни присъди за членове на бандата на Слънцето

Специализираният углавен съд постанови ефикасни присъди на групата на Иван Митов - Слънцето, разпространявала опиати в Слънчев бряг и Банско. Магистратите са наложи 3-годишна ефикасна присъда на Митов, управлявал от януари 2014 година до август 2016 година 7-членна тайфа.

Наказания "Лишаване от независимост " получиха и останалите участници в групата. 3 години затвор при първичен непоколебим режим получи и Стойко Стоев. 2 години съдът даде на Димитър Тодев, а 1 година и 10 месеца - на Марио Говедарев, Методи Зайков и Божидар Станулов. Една година и 8 месеца пък е наказването на Петър Димитров. Присъдите са приведени в осъществяване, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Делото в Специализирания углавен съд бе гледано, откакто Слънцето и съучастниците му се признаха за отговорни и подписаха съглашение със Специализираната прокуратура за размера на наказването. Групата беше арестувана на 19 август 2016 година при интервенция на ГДБОП и прокуратурата в Слънчев бряг и покрайнината. Тогава бе открито, че участниците употребявали като хранилища за опиати наети от тях стаи в курортни комплекси в Ахелой и Свети Влас. Продавали обаче най-много в заведенията на Какао бийч, а през зимата се местели в планинския курорт. Иззети бяха огромни количества опиати – кокаин, пико, амфетамин, марихуана, както и доста други доказателства, доказващи незаконната им активност.

"До дефинитивна присъда се стигна по-малко от година и половина след задържането на участниците в групата. Това бе едно от първите досъдебни производства, откогато Специализираната прокуратура наложи политиката на безкомпромисно противопоставяне против закононарушенията с висока социална заплаха – наркоразпространение, рекет, закононарушения против данъчната и осигурителната система ", се споделя още в формалното известие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР