Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Червен бряг

...
Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Червен бряг
Коментари Харесай

Съдът отстрани от длъжност кмета на Червен бряг


Специализираният углавен съд в профил от служба кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Това е направено по искане на Специализираната прокуратура, оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

На 20 март 2019 година Вълов беше упрекнат за длъжностно закононарушение - нарушение на служебните отговорности при възлагане на социална поръчка. Става въпрос за търсенето на компания, която да доставя топъл обяд за обществено слаби в Червен бряг и Койнаре.

Според обвиняването кметът, без да има съображение за това, е прекратил към този момент подписан контракт със същия предмет и е упълномощил поръчката на две свързани с него компании. Вълов е на независимост против паричната гаранция в размер на 75 000 лв..

Съдът стимулира отстраняването от служба с това, че са налице задоволително учредения да се смята, че служебното състояние на обвинения ще сътвори спънки за обективно, всестранно и цялостно изясняване на събитията по делото. Този извод се извежда от виновното служебно състояние на обвинения и пълномощията му да управлява активността на цялата общинска администрация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР