Специализирани екипи от 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологична

...
Коментари Харесай

Военнослужещи помагат на медици от военните болници в борбата с COVID-19 |

Специализирани екипи от 38-ми батальон за нуклеарна, химическа и биологична отбрана и екология, Единният център за начална подготовка и Центърът за подготовка на експерти от състава на Сухопътните войски оказват помощ на медиците от военните лечебни заведения в страната в борбата против COVID-19, заяви Министерството на защитата.

Военнослужещите са командировани в лечебните заведения в София, Варна, Пловдив, Плевен и Сливен. Те извършват действия свързани с дезинфекцията на лечебните заведения, а в столичната болница оказват помощ и в лабораторията по вирусология. Boeннocлyжeщите разливат среди във вирусологиите за ПСР проби, мерят температурата на пациентите и дезинфекцират общите елементи в клиниките и отделенията на лечебните заведения.

Екипите ще се сменят на всеки две седмици.

Също по този начин, от през днешния ден, военнослужещите, преболедували COVID-19 подаряват кръвна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия в София. Кампанията е проведена със заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР