Специализираната прокуратура разпространи до медиите стоп кадри от записи на

...
Специализираната прокуратура разпространи до медиите стоп кадри от записи на
Коментари Харесай

Папка Ne se chistiiiii от компютъра на Кристиян е доказателство на обвинението

Специализираната прокуратура популяризира до медиите стоп фрагменти от записи на видеокамери, както и изображения от компютъра и телефона на Кристиян - част от доказателствата, които ще бъдат изложени пред съда.

Действието на прокуратурата е в отговор на вчерашното освобождение от ареста на Иван Тодоров, притежателя на " Тад груп ". Съдът одобри, че той няма заплаха да се укрие, а юристите му обявиха още през вчерашния ден, че ще апелират наложената му мярка за неотклонение от 100 000 лева

Частите от доказателствения материал се разгласяват с позволение на наблюдаващ прокурор със заличени персонални данни, обстоятелства и условия, увреждащи ползите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази. Материалите, разпратени от прокуратурата, съставляват стоп фрагменти от записите на камерите от офиса на " Тад груп " и изписани надписи на диалог. Друга част от доказателствата са още веднъж стоп фрагменти от компютъра и телефона на Кристиян Бойко, да вземем за пример в телефона е показан като история затворен чат с " Бивол " - нещо, за което през вчерашния ден прокурор Стайкова беше безапелационна, макар че Атанас Чобанов изрично отхвърли да се е познавал в хакера.

От прокуратурата цитират и свидетелски показания: " Но въпреки всичко броят на клиентите е непълен, по тази причина не съм сигурен кой го предложи - И. или К., част от политиката на компанията за набиране на клиенти да бъде тестването на уеб сайтове на разнообразни сдружения без тяхно познание и след това да ги набират като клиенти. Тази политика на компанията се разясняваше непрекъснато в офиса главно сред И. и К., като двамата си говореха, че би трябвало да се изготви лист с най-големите български уеб сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните притежатели, като по-късно бъда привлечени като клиенти. "

От прокуратурата показват, че са открили несполучливи опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски сдружения.

Личните данни на магистрати - главно за прокурори и следователи, са в директория със заглавие: " Ne se chistiiiii ". Припомняме, такова заглавие излезе и от файла с декларацията за имущество на арбитър Мирослава Тодорова, единствения арбитър, чийто персонални данни, на брачна половинка и детето й бяха качени на уеб страницата на Висш съдебен съвет.

Действията по следствието не престават. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР