Специализираната прокуратура приключи разследването за търговия с влияние срещу народния

...
Специализираната прокуратура приключи разследването за търговия с влияние срещу народния
Коментари Харесай

Прокуратурата внася обвинителен акт срещу депутата Димитър Аврамов от Монтана, сменил ГЕРБ с ДПС

Специализираната прокуратура завърши следствието за търговия с въздействие против народния представител от Движение за права и свободи от Монтана Димитър Аврамов.
На Аврамов и двама негови помагачи са повдигнати прецизни обвинявания за търговия с въздействие, при продължавано закононарушение, осъществено в съучастничество.
Изготвя се обвинителен акт против тях и следва внасянето му в Специализирания углавен съд. Във визирания интервал на следствието Аврамов отново е бил народен представител от Монтана, само че от партия ГЕРБ.
Разследването на Специализираната прокуратура е открило, че в интервала от 06.07.2012г. до 17.07.2012г., в Бяла Слатина, в Плевен, в Монтана и в местността „ Тировец”, землище на Монтана /производствена база и офис на „ Гала – М” ООД/, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, депутатът Аврамов, в съучастничество като причинител с М.В.П.– помощник, и В. Ц. Ч. – помощник, е изискал от български предприемач подарък – сумата от 220 000 лв. и полза – право на прилагане на аграрни земи, благосъстоятелност и арендувани от компания на предприемача.
Освен това той приел от същия предприемач сумата от 100 000 лв., с цел да упражни въздействие при взимане на решение от длъжностни лица.
Дарът и облагата са били поискани, с цел да се упражни въздействие върху шефа на Областна дирекция „ Земеделие “ – Монтана във връзка със службата - с цел да анулира заповед от 31.08.2011г. за служебно систематизиране на използването на масивите в землището на с. Стубел, област Монтана. Освен това трябвало да се издаде заповед по член 37в, алинея 8 ЗСПЗЗ за въвод във притежание в масив 128, землището на с. Стубел, област Монтана в интерес на компанията на предприемача, както и да се съобрази със подписано непринудено съглашение по член 37в, алинея 1 ЗСПЗЗ за използването на аграрни земи за идната стопанска година /2012/2013г./.
Дарът и облагата са били поискани, с цел да се упражни въздействие и върху началника на РУП – Монтана във връзка със службата му при практикуване на пълномощията му - да обезпечи защита от полицейски чиновници и достъп до масив 128 в землището на с. Стубел, област Монтана, култивиран от компанията на предприемача по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012г.
В къси сокове Специализираната прокуратура ще съобщи на съд Димитър Аврамов и неговите съучастници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР