Специализираната прокуратура претърсва фирмени офиси в София по разследване на

...
Специализираната прокуратура претърсва фирмени офиси в София по разследване на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата в нова акция за правене на пари и незаконно производство на цигари

Специализираната прокуратура претърсва фирмени офиси в София по следствие на хипотетична незаконна група, занимаваща се с нелегално произвеждане на цигари и пране на пари.

Според известието на прокуратурата, свързани са сдружения, които стопанисват заведенията " Везувий " и сръбски ресторант " Бест ".

Рано тази заран от Спецпрокуратурата започнаха претърсвания и изземвания в офиси на сдружения, стопанисващи заведенията " Везувий " и сръбски ресторант " Бест ", обиски на лица и разпити на очевидци за задържане на ръководители на незаконна група.

На 24 август Окръжната прокуратура в Пловдив притегля като обвинени 23 лица, арестувани за цигари без бандерол. Конфискувани са били 42 тона тютюн на стойност 7 милиона лв. и 190 хиляди кутии цигари на стойност 1 милион и 500 хиляди лв.. В хода на следствието излиза наяве, че арестуваните лица не са ръководители на откритите четири заводи за нелегално произвеждане на цигари, по тази причина през днешния ден Спецпрокуратура прави следствени дейности против проведена незаконна група, която се занимава с нелегално произвеждане на цигари и пране на пари.

Поредната акция на спецпрокуратурата е в заведения, свързани с Евлоги Станоев, прочут като " Бирмата " и с Лидия Станоева.

Ресторант " Везувий " се свързва с две компании, демонстрира информация на " Хоризонт " в Търговския указател. Едната е с шеф Лидия Станоева, а другата - с Евлоги Станоев. И двете са с капитал от 5 000 лв. и са подали годишните си финансови доклади за предходната година.

И Лидия, и Евлоги Станоеви имат присъединяване в разнообразни компании. Евлоги Станоев разгръща бизнеса си с в разнообразни сфери - с изключение на ресторантьорството и хотелиерството, взе участие магазини за спортни артикули и във финансови услуги.

С неговото име се свързва и сръбския ресторант " Бест ", който преди този момент е бил прочут като " Кошарите ". След като Станоев го купува, сменя образа му. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР