Специализирана площадка за деца и младежи със специфични потребности ще

...
Специализирана площадка за деца и младежи със специфични потребности ще
Коментари Харесай

Район „Централен“ изгражда първата в Пловдив площадка за дец...

Специализирана площадка за деца и младежи със характерни потребности ще бъдe построена в подножието на Бунарджика. Стартът бе даден през днешния ден от кмета на регион „ Централен” Георги Стаменов в наличието на кмета на Пловдив Здравко Димитров, предшественика му Иван Тотев, шефа на „ Градини и паркове “ Веселин Козарев. Сред гостите на символичната гала бяха представители на неправителствени организации, младежи със специфични потребности и техните родители.



Новото оборудване ще е първото по рода си в Пловдив и ще се намира до съществуващата към този момент детска площадка на Бунарджика. Кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов изясни, че и трите уреда, които ще се инсталират до 20 дни - люлка-везна, комбинирана детска въртележка и люлка-махало, са подобаващи за деца с инвалидни колички и са подсигурени с колани за сигурност.

„ Радвам се, че регион „ Централен “ е първият в Пловдив, който ще разполага с сходно оборудване. Така децата ще могат да играят в безвредна и сигурна среда, а близостта на детската площадка ще помогне за социализацията и интеграцията им “, уточни Георги Стаменов.



Атанас Тавков, представител на съдружие „ Различни, само че равни “ за деца и младежи с тежки физически увреждания от Пловдив и региона благодари за чудесната площадка от името на 75 фамилии.



„ Благодаря за ангажираността към фамилиите с деца с увреждания, която стартира още по времето на Здравко Димитров като регионален шеф и на Иван Тотев като кмет. С помощта на техните старания Пловдив е един от дребното градове, който предлага новаторската мобилна услуга в дома на потребителя, при която скъпоструващите лечебни действия, се поемат от общината и страната. Признателен съм на всички, които сбъднаха фантазията на всички нас – родителите на деца с увреждания “, акцентира Атанас Тавков.

Иван Тотев, кмет на Пловдив /2011-2019 г./ съобщи, че с помощта на приемствеността в ръководството всички стартирани начинания се утвърждават и развиват. „ От 2012 година всяка година в бюджета на община Пловдив се гласоподават по 120 000 лева, в този момент към този момент и 140 000 лева за тази обществена активност. В началото стартирахме с едвам 40 обществени услуги в общината, а в този момент те съвсем два пъти повече”, уточни инж. Иван Тотев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР