Специализиран екип от 10-ти механизиран батальон - Враца от състава

...
Специализиран екип от 10-ти механизиран батальон - Враца от състава
Коментари Харесай

Военни обезвредиха снаряд, открит в нива в Търговищко

Специализиран екип от 10-ти механизиран батальон - Враца от състава на Сухопътните войски беше задействан в 14.20 ч. през днешния ден, 26 август, за разузнаване и следващо заличаване на мощно корозирал 152 мм снаряд. Боеприпасът е открит при изкопни действия до Банка "ДСК " в гр. Видин. Транспортирането и унищожаването на открития арсенал ще се извърши при съблюдаване на всички нужни ограничения за сигурност. Ръководител на екипа е старши лейтенант Петър Петров, оповестяват от Министерството на защитата.

Военнослужещи от Националния боен университет "Васил Левски " ще извършат на следващия ден, 27 август, разузнаване и заличаване на три боеприпаса, открити в региона на "Дунавски драгажен флот " АД, гр. Русе. При първичния оглед е открито, че това са мощно корозирали 120 мм снаряди. Ръководител на екипа е подполковник Йордан Терзиев.

Днес, 26 август, военнослужещи от 29-ти механизиран батальон – Шумен от състава на Единния център за начална подготовка унищожиха артилерийски снаряд, открит при разчистване на обработваема равнища в землището на с. Разбойна, област Търговище. Ръководител на профилирания екип е капитан Цветан Владимиров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР