Специалистите твърдят, че за да се чувстваме добре и да

...
Специалистите твърдят, че за да се чувстваме добре и да
Коментари Харесай

Храните, от които се нуждае мозъкът

Специалистите настояват, че с цел да се усещаме добре и да активираме активността на мозъка си, наложително би трябвало да одобряваме избрани храни.

За да се усъвършенства концентрацията и вниманието, мозъкът се нуждае от желязо.

Ако желаете да си набавите този детайл, би трябвало да консумирате повече нарове, ябълки и черен самун.

За подсилване на паметта оказват помощ морковените и плодовите салати.

 Ядки

Салатата от моркови е доста потребна, в случай че е подправена със зехтин, тъй като каротинът в морковите се усвоява по-лесно в композиция с растителни мазнини.

 Мюсли

Салатите от морски блага - скариди, калмари и риба, също са потребни за укрепването на паметта, тъй като те са богати на витамин В, който оказва помощ за възприемането на нова информация. Същият резултат имат и ядките, изключително орехите.

 Грейпфрут

Мозъкът се нуждае от глюкоза и въглехидрати, с цел да достави с сила нервните кафези – невроните.

Не е потребно да се приема глюкоза от рафинираните въглехидрати, като пастата, бонбоните и белият самун, защото те постъпват прекомерно бързо в кръвта и внезапно усилват равнището на кръвната захар.

За организма за потребни полизахаридите в множеството плодове, зеленчуци и пълнозърнестият самун. Закусвайте с мюсли, с цел да се съсредоточавате по-лесно и бързо.

В мюслите се съдържа холин – съставен елемент, който поддържа връзката сред секторите в мозъка. Богати на холин са и яйчените жълтъци, говеждият и свинския черен дроб.

Консумирането на портокали и грейпфрути усъвършенства кръвообращението. Витамин С, съдържащ се в тези плодове, въздейства за прочистването на съдовете на мозъка.

Съобразителността се подтиква от калция и калия, по тази причина експертите предлагат за закуска да хапваме няколко части сирене и домат, тъй като доматът е богат на калий. През деня е целесъобразно да се употребяват извара и сушени сливи.

Съобразителността се покачва и от подправки като джинджифила и кимиона, които засилват вниманието и черния пипер, паприката и куркумата, които засилват мозъчното кръвообращение.

Мозъкът ни използва към 20 % от силата, която тялото ни генерира, по тази причина е значимо да обръщаме внимание на храната, която одобряваме.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР