Специален план за спасение на българското село. За това се

...
Специален план за спасение на българското село. За това се
Коментари Харесай

Йотова иска спецплан за спасение на българското село

Специален проект за избавление на българското село. За това се разгласи вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше посетител на тържествената сесия на Общинския съвет в Трекляно във връзка Деня на българската община и локалното самоуправление.

Според нея е належащо ново обмисляне както в националния бюджет, по този начин и при разпределението на европейските средства. Необходими са целеви средства за селата.

Тя изрази вяра при идващите постоянен кабинет и парламент и да се реализира действителна грижа за българското село.

Вицепрезидентът напомни, че единствено четири години след Освобождението на България е основан първият закон, поставящ основите на активността на локалните управляващи. Още тогава строителите на България са осъзнавали, че и в най-малката териториална единица популацията би трябвало да има висок стандарт на живот, с цел да върви напред развиването на цялата страна, акцентира тя.
 Общините отново желаеха финансова децентрализация
Общините отново желаеха финансова децентрализация

ИПИ упорства за преотстъпване на 1/5 от приходите от облагането на приходите

Йотова открои големите районни несъответствия в страната и казуса с обезлюдяването на цели региони. Тя уточни, че средствата на националния бюджет и от Европейски Съюз се концентрират в няколко огромни града, а за дребните общини не остава съвсем нищо. Днес в географската територия на България имаме няколко Българии , посочи вицепрезидентът и добави, че тези разлики обричат бъдещето на българските деца.

Йотова се разгласи изрично срещу разделянето на България на центъра и България на периферията , където липсва съответен достъп до здравна грижа и няма пътища. Тя открои настояването, споделяно и от общините, за по-голяма автономия и. Според нея е нужна смяна в законодателството, която да даде независимост на всички общини да се борят за средства, а не " да чакат подаянията на по-голямата община или благоволението на страната ".
 Румен Радев упорства за финансова децентрализация на общините
Румен Радев упорства за финансова децентрализация на общините

Регионалната политика не се изчерпвала с спомагателните прехвърляния на правителството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР