Спешният телефон 112 вече е с нова система. Тя ще

...
Спешният телефон 112 вече е с нова система. Тя ще
Коментари Харесай

Смартфоните автоматично ще пращат локацията ни на телефон 112

Спешният телефон 112 към този момент е с нова система. Тя ще разрешава по-добра локализация на всеки консуматор, който се обажда за помощ.

Услуга ще се задейства автоматизирано от смарт телефона, а информацията ще се изпраща непосредствено посредством есемес на телефона 112.

" Разширената мобилна локализация е за телефоните с операционни системи на Гугъл. Услугата ще обезпечи автоматизирано и тъкмо локализиране на жителите, когато избират телефон 112 ", съобщи шефът Цветомир Цеков, заяви БНР. 
Над 2,6 млн. лева ще коства поддръжката на незабавния телефон 112
Над 2,6 млн. лева без Данък добавена стойност ще коства техническата поддръжка на националната система за незабавни позвънявания 112 и услугата еCall, излиза наяве...
Прочети повече
Той означи, че това ще се случва единствено в случай че жителят избере телефон 112, при назад повикване такава локализация няма.

От " Националната система 112 " оповестиха още, че за миналата 2021 година са получени общо над 3,5 млн. позвънявания. Увеличението на повикванията е поради пандемията.

Регламентираните позвънявания на незабавната телефонна линия у нас за миналата година са били над 2 млн. или към 60 % от всички.

От дирекцията регистрират и спад на подправените позвънявания.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР