Спечелилият вътрешните избори за лидер на унгарската опозиция Петер Марки-Зай

...
Спечелилият вътрешните избори за лидер на унгарската опозиция Петер Марки-Зай
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията в Унгария обеща да екстрадира Груевски, ако спечели

Спечелилият вътрешните избори за водач на унгарската съпротива Петер Марки-Зай даде обещание, че някогашният македонски министър председател Никола Груевски ще бъде екстрадиран в Северна Македония, в случай че Виктор Орбан загуби.

В " Туитър " Марки-Зай Груевски като един от образците за хора, получили леговище по времето на Орбан и търсени от управляващите в страните си и окачествени от него като " престъпни мигранти ".

Груевски от Северна Македония, откакто бе наказан на отнемане от независимост. Преди това, до 2017 година, доминираше в македонската политика съвсем десетилетие, първо като министър председател, а по-късно като водач на преобладаващата в институциите партия. Унгария.

Бившият македонски министър председател бе непосредствен до Орбан, чието обграждане се свързва с група медии в страни като Северна Македония, недвусмислено симпатизиращи на в този момент намиращата се в съпротива ВМРО-ДПМНЕ.

Марки-Зай има късмет да победи Орбан, в случай че се съди по п. Разликата сред обединената съпротива и партията " Фидес " на Орбан и коалииционните му сътрудници обаче е едвам няколко пункта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР