Спазването на диети е сложна задача. Нужни са голяма воля

...
Спазването на диети е сложна задача. Нужни са голяма воля
Коментари Харесай

6 неща за отслабването, които никой не ти е казал

Спазването на диети е комплицирана задача. Нужни са огромна воля и предпочитание за реализиране на резултати. За жал постоянно тъкмо волята ни липсва. Диетите и тренировките не са единственият вид за смяна. Понякога няколко хитринки правят много по-добра работа. Решихме да споделим 6 трика, които може би никой не ви е споменавал до в този момент.

1. Когато хапваш на открито, постоянно избирай най-малката порция

Винаги преглеждай деликатно менюто. Дори да се състои единствено от хамбургери и нездравословна храна, постоянно избирай най-малкия вероятен вид в обособена порция. Проучвания потвърждават, че когато човек се храни от обща порция, постоянно изяжда доста повече храна. Навикът да не остава нищо на масата, даже когато си преситен, въздейства негативно на желанието ти за намаляване.

2. Бъди оптимист. Позитивните мисли оказват помощ във всички случаи

Важно е да се съсредоточиш върху положителни мисли. Сякаш желанието за намаляване е най-голямата цел в живота ти. Дори да загубиш единствено един кг, не спирай да си повтаряш, че всичко става постепенно, само че несъмнено. Тази оптимистична настройка ще ти помогне да постигнеш мечтаните резултати.

3. Да се храниш самичък е по-добре, в сравнение с в компания

Когато решиш да започнеш някаква диета, нормално очакваш поддръжка от околните ти. Научно потвърдено е, че хората, които се хранят дружно, одобряват доста повече храна от тези, които се хранят сами. Разговорите на масата те разсейват и отвличат вниманието ти. Контролът над количеството храна изчезва в тези моменти, а тъкмо това е нещото, което не искаш. Това несъмнено не значи, че би трябвало да се храните сами. Просто обръщайте повече внимание на количеството.

4. Ако си гладен, помириши банан

Колкото и необичайно да звучи, потвърдено е. Ароматът на банани и други плодове въздейства върху мозъка ти. Кара го да мисли, че към този момент не си гладен. 3 000 доброволци, участващи в изследването, споделят, че тези аромати убиват апетита им.

5. Превърни синьото в новия си обичан цвят

Проучвания демонстрират, че синия цвят убива апетита. Така че, направи по този начин, че да бъдеш заобиколен от повече сини неща – смени покривката, чиниите, чашите, салфетките.

6. Храни се пред огледалото

Колкото и неуместно да звучи оказва помощ. Гледането в огледалото, до момента в който се храните, редуцира количеството на признатата храна. Или най-малко по този начин сочат изследванията.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР