Спазихме националния интерес и гонихме точно такъв тип изход, какъвто

...
Спазихме националния интерес и гонихме точно такъв тип изход, какъвто
Коментари Харесай

Даниел Митов: Падането на правителството е резултат от обществен натиск

" Спазихме националния интерес и гонихме тъкмо подобен вид излаз, какъвто видяхме през днешния ден ". Така Даниел Митов от ГЕРБ-СДС разяснява в " Панорама " рухването на ветото против Северна Македония.

По думите му договорът от 2017 година не се е спазвал и страната е трябвало да търси гаранции за своите ползи през европейски механизми.

" Години наред българската дипломация търсеше метод да вкара въпросите, значими за български народен интерес в преговорната рамка, в заключенията на Съвета и да има препоръка в рамката към двустранните протоколи, които би трябвало да бъдат подписани. Бойко Борисов и ГЕРБ разпознахме този миг като момента, в който би трябвало да заемем отговорно и изрично отношение, без значение дали сме съпротива ".

В същия миг ръководещите са се скрили, счита Даниел Митов.

" Кирил Петков хвърли едно решение на Министерски съвет, което е на процедура отвод от пълномощия. С сходен вид противозаконни решения той реши да си измие ръцете, да отиде в Брюксел и да каже: " едни неприятни хора ме смъкнаха ", тъй като той работи с халюцианции и мечти ".

По думите му най-голямата партия в Народното събрание нищо не свършила по тематиката, с изключение на да гласоподава текста на съдружния си сътрудник.

" Не сме подлагали на критика Кирил Петков да вземе самодейността - тя е негова по Конституция. Нашата рецензия беше поради това, че Кирил Петков в продължение на месеци правеше паралелна външна политика. Занимаваше се с това да изолира Външно министерство и да дава обещание на Вашингтон, Скопие и Брюксел дадени неща, които в последна сметка нямаше желание да направи

На това изказване отговори Андрей Гюров от Политическа партия, който също е посетител в студиото.

" Интересно е по какъв начин някакви неща се хвърлят в общественото пространство. Г-н Митов самичък сподели - от 2017 година работят по този въпрос и не са съумели да реализират прогрес. Сега за 6 месеца ние реализираме най-хубавата договорка, която България представяла - потвърдиха го и министър Генчовска и ГЕРБ ".



Не виждате митингите в Скопие - отговори му Митов. Според депутата от ГЕРБ западната ни съседка е почнала да разчита на външен напън върху България, с цел да реализира настояванията си.

Според Митов вотът на съмнение против държавното управление е минал заради две аргументи.

" Първо заради прословутата надменност. Преди малко чухме - не сме подготвени на взаимни отстъпки. Този вид говорене е присъщ за хора, които живеят във фантазен свят. Втора причина са цените на електричеството, на храните, торове, горивата - това хората го виждат извън. Падането на държавното управление е резултат от публичен напън.



Още през цялото време лъжата се трансформира в принцип на това държавно управление, разяснява Митов и уточни за образец.

" Оказа се, че той чистосърдечно си е признал, че продаваме оръжия на Украйна през Полша, което го знаехме всички. Но за какво трябваше да се лъготи? Защо трябваше не одобряват предлагането за военна помощ за Украйна ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР