Спасителните екипи в Западна Канада все още се опитват да

...
Спасителните екипи в Западна Канада все още се опитват да
Коментари Харесай

След наводненията: 18 хил. души в Канада все още са откъснати от света

Спасителните екипи в Западна Канада към момента се пробват да доближат до към 18 000 души, които са блокирани от свлачища след опустошителните наводнения в страната, предава "Гардиън ".
Тъй като общностите в района се приготвят за още проливни дъждове във към този момент наводнените региони през идната седмица, министър председателят на провинция Британска Колумбия Джон Хорган разгласи изключително състояние и направи прочувствено послание на конференция.
Почти през сълзи, Джон Хорган сподели: "Положителното, което ще извлека от това, е, че то сподели по какъв начин хората от Британска Колумбия се сплотяват и се поддържат взаимно. Това беше ужасяващо злополучие, само че аз знам едно: Като канадци, ние се държим дружно. Ще изградя една по-силна и по-добра провинция и една по-силна и по-добра страна ".
Докато военните се причисляват към напъните за избавяне на хиляди хора, останали блокирани от наводненията, локалните жителите споделят, че последните дни са разкрили уязвимостта на дребните общности от естествени бедствия, които се предизвикват от климатичните промени.
Намаляването на наводненията в четвъртък оказа помощ на избавителните действия, само че проливният дъжд блокира цели градове в провинция Британска Колумбия и прекъсна достъпа до най-голямото канадско пристанище във Ванкувър, нарушавайки така и така затруднените вериги за доставки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР