Спасителните екипи са в Карловско от самото начало на бедствието.

...
Спасителните екипи са в Карловско от самото начало на бедствието.
Коментари Харесай

Антон Кутев хвърли бомба за договорените танкери с втечнен газ

Спасителните екипи са в Карловско през цялото време на бедствието. Страшно е. Очевидно ще има големи провали. От изпълнителната власт вършим всичко допустимо, с цел да помогнем на хората. Това съобщи представителят на служебния кабинет Антон Кутев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Очаква ни тежка зима. Това е резултат от всичко, което беше направено или не, за доставките на природен газ. Цената на контрактувания газ за двата танкера е доста над 400 лв.. Така са подписани договорите. Тепърва би трябвало да се договорят всички доставки отначало. Все още има опасности да остане България зимата без газ “, разкри той.

„ Прекратяването на доставките от „ Газпром “ е политическо решение. Ние опитваме да преговаряме с всички. Газовата връзка не е подготвена, тя е на Акт 15. Направили сме разчете до 1 октомври газовата връзка да тръгне. Занимаваме се с довършителните работи на газовата връзка през цялото време “, съобщи още представителят на служебното държавно управление.

„ Азерският газ е по-евтин, само че той не може да задоволи целия пазар. Той може да влезе в микса. Трябва да се търсят и други доставки. Търсим всички благоприятни условия. Невярно е, че има обезпечени слотове за разтоварване. Имаше един и той беше употребен “, изясни Антон Кутев.

„ Очевидно с газа, който беше доставен от предходното държавно управление няма по какъв начин част от бизнесът да продължи да работи. Нямаме желание да променяме геополитическата ориентировка на България. Не желаеме да вършим нови контракти с „ Газпром “, а да се обезпечи газ до края на годината и то на най-ниска цена. Това е работа на идващото държавно управление. Няма да допуснем бизнесът да банкрутира “, увери Кутев.

Той акцентира, че служебният кабинет не кадрува, нито ръководи с реваншизъм.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР