Спасителни екипи издирват хеликоптер на американската морска пехота, който е

...
Спасителни екипи издирват хеликоптер на американската морска пехота, който е
Коментари Харесай

Американски боен хеликоптер изчезна, на борда е имало петима души

Спасителни екипи търсят хеликоптер на американската морска пехота, който е липсващ по време на полет до Калифорния. Той е бил „ разгласен за липсващ “ от военновъздушната база на Корпуса на морската пехота в Мирамар, покрай Сан Диего, рано в сряда.
Прочетете още
На борда е имало петима морски пехотинци. Хеликоптерът е летял от авиобаза покрай Лас Вегас, написа Би Би Си, представена от БТВ. Шерифската работа на окръг Сан Диего оказва помощ в издирването.

Пожарните екипи са били предизвестени за изчезналия летателен уред в 2:20 ч. локално време в сряда и са изпратили екипи в регион покрай езерото Морина, само че не са съумели да открият хеликоптера.

Усилията им за търсене са били възпрепятствани от мощния сняг и зимните условия, оповестиха публични лица. Инцидентът е станал в миг, когато в региона е имало мощна стихия, която е включвала проливни дъждове и няколко сантиметра сняг в планинските региони.

Въведен за първи път на дейна работа през 1981 година, хеликоптерът CH-53E Super Stallion се смята за главен детайл на авиацията на морската пехота и нормално извършва транспортна роля. В естествената си настройка той може да транспортира до 37 пасажери.

Освен за транспорт на бойци хеликоптерът,  който се употребява и от военноморските сили на Съединени американски щати и Япония, може да се употребява в бойни дейности и за превозване на доставки.

В предишното самолетите Super Stallion на морската пехота са взели участие в няколко съществени случая. През април 2018 година четирима военнослужещи починаха, когато техният Super Stallion се разруши покрай Ел Сентро, Калифорния, до момента в който изпълняваха подготвителна задача.

При различен случай през януари 2016 година 12 морски пехотинци починаха, когато два Super Stallion се сблъскаха над Тихия океан покрай Оаху на Хавайските острови.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР