Равносметката седмица след Великден и Гергьовден е, че за тези

...
Равносметката седмица след Великден и Гергьовден е, че за тези
Коментари Харесай

Симеон Караколев: 500 хил. агнета бяха продадени за Великден и Гергьовден

Равносметката седмица след Великден и Гергьовден е, че за тези празници са пласирани 500 хиляди агнета. Потреблението у нас с малко, само че се усилва.
Прочетете още
Това сподели за " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия Симеон Караколев, съпредседател на Асоциацията на овцевъдите и козевъдите в България. Според него единствено към 5-7% от тези агнета са били импорт, най-вече от Северна Македония.

" България от експортьор се трансформира във вносител. Това е тъй като у нас потреблението на агнешко е съсредоточена към тези два празника - Великден и Гергьовден, няма целогодишно търсене. Тази година цената беше 26 лева за кг, която е напълно естествена. Имаше случаен случай на 32 лева, което е нечиста сделка ", посочи Караколев.

Той разгласи, че 12-ият народен събор на овцевъдите и козевъдите ще се организира от 24 до 26 май край Арбанаси. На повърхност от 160 хиляди кв. метра ще бъдат показани българските обичаи, кулинария, фолклор. Входът ще е свободен.

" В дните на събора минават над 200 хиляди души, паркингът към този момент побира над 12 хиляди коли, ще има специфична регулация на придвижването ", съобщи Караколев. Според него сдружаването е най-големият проблем у нас, хората не се сплотяват. А най-мощните стопански обекти в Западна Европа са кооперативите. У нас има наклонност за понижаване на стопанствата.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР