Спадът в носенето на сутиени през последните години, повлиян от

...
Спадът в носенето на сутиени през последните години, повлиян от
Коментари Харесай

Сутиените вече не са на мода: Какво се случва, ако спрете да ги носите

Спадът в носенето на сутиени през последните години, повлиян от най-различни придвижвания и прекосяването към отдалечена работа по време на пандемията, е явен. Въпреки че сутиените са предопределени да поддържат и усъвършенстват гърдите, дискомфортът - изключително с банели или неприятно нагласяване - е постоянно срещан проблем. Следователно не е изненадващо, че редица звезди, в това число Дженифър Анистън, Риана, Флорънс Пю и Джилиан Андерсън, възприемат ходенето без сутиени и дават приоритет на комфорта пред обществените правила, заяви Daily Mail.
Всъщност 54-годишната актриса от Crown фамозно съобщи: „ Не нося сутиен - просто ми е пъклен неловко ".
Въпреки това, напредналият естетик и общопрактикуващ доктор доктор Чандни Раджани, основан в Лондон, сподели пред FEMAIL, че е от значително значение да се претегли краткосрочното облекчение от дискомфорта на носенето на сутиен по отношение на евентуалните дълготрайни резултати върху здравето на гърдите.
Д-р Раджани, който е експерт по здравето и благосъстоянието на дамите, изясни, че резултатите от излизането без сутиен могат да варират доста, само че може да оказват помощ на тези, които намират обичайните сутиени за неуместни.
„ Ефектите от неносенето на сутиен варират от човек на човек, според от фактори като размер на гърдите, разтегливост на тъканите и самостоятелен комфорт. Излизането без сутиен може да докара до нараснал комфорт за някои хора, защото сутиените от време на време могат да причинят дискомфорт, раздразнение или напън върху раменете и гръдния панер. Освен това неносенето на сутиен може да насърчи по-добра циркулация и вентилация, намалявайки риска от проблеми, свързани с кожата. “
Въпреки това доктор Раджани акцентира, че евентуалното влияние на излизането без сутиен върху формата на гърдите и увисването е постоянно срещан проблем.
„ Въпреки че има лимитирани научни доказателства, свързващи използването на сутиен с увисването на гърдите, някои настояват, че естествената поддръжка, обезпечена от сутиените, може да помогне за поддържане на стегнатостта на гърдите с течение на времето.
„ Излизането без сутиен може да докара до нараснало придвижване на гърдите, евентуално причинявайки разпъване на поддържащите връзки и тъкани. И въпреки всичко други настояват, че мускулите под гърдите могат да се укрепят с понижена взаимозависимост от сутиени “, твърди експертът.
Личният доктор заключи, като сподели, че няма дефинитивно вярно или неверно и че решението в последна сметка е персонално.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР